Tercih sonuçları açılandı ve artık barınma, burs, kredi, ulaşım gibi temel başlıklar ailelerin gündemini meşgul etmekte. Öncelikle tüm ailelere kolay gelsin, günümüz koşullarında zorlu bir süreç onları bekliyor.
Ekim ayı itibarıyla üniversitelerin açılması kesinlik kazandı. Bu noktadan sonra yeni üniversiteli gençlerin nelere dikkat etmesi gerekir bunlara göz atalım. Çünkü sadece okula gidip gelelim, sınavlara girelim ortalama yükseltelim anlam ifade etmiyor.
*Kazandığınız üniversiteyi, bölümü ve şehrinizi araştırın, önemli yerlere isimlere mutlaka ulaşın. Mezunlarla iletişime geçin, şehrin sosyal sermayesini en iyi şekilde kullanmaya çalışın.
*Standart müfredat dışına çıkın, seçmeli dersleri sadece ortalama yükseltmek amacıyla kullanmayın.
*Kazandığınız bölümle ilgili eğitim, online programları takip edin. Diğer üniversitelerin yaptığı kongre ve etkinlikleri kaçırmayın.
*Okuduğunuz bölümün dışında diğer bölümleri de takip edin. Artık farklı meslekler bölümler iç içe. Çok disiplinlilik söz konusu. İş birliği ve geçişgenlik çok yüksek.
*Öğrenci kulüplerine aktif olarak katılın.
*STK’lar ile işbirliği içine gidin.
*Yabancı dil eğitimine ağırlık verin. Rusça, Arapça, Çince ek olarak düşünülmeli.
*Yurtdışı kamp ve değişim programlarını takip edin.
*Önemli ilham veren TEDx konuşmalarını takip edin.
Ve en önemli yol göstericisi olan YetGen ( Mehmet Zorlu Vakfı ve MEF Üniversitesi desteğiyle gerçekleştirilen YetGen, 2015 yılından beri Prof. Dr. Erhan Erkut'un liderliğinde, her sene kitlesini genişleterek lise ve üniversite öğrencilerine 21. yüzyıl yetkinliklerini geliştirme ve farkındalık eğitimi veriyor) çalışmalarını mutlaka takip edelim.
“Gidilecek çok yok, anlatılacak çok hikâye var”