Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Le Pain
Rıdvan Eşin
Süleyman Çokay
Köşe Yazarı
Süleyman Çokay
 

ZAMAN KAYBI

Hepimiz zamanı kullanamamaktan şikâyetçi oluruz. Özellikle de yoğun bir iş temposu içindeysek. İş yerinde özellikle yaptığımız temel yanlışlar neler, dilerseniz bir göz atalım. Kendini değerlendirme biçimininiz Olayları önceden kestirmede yetersizlik İyi tanımlanmamış amaçlar Zamanın işlere kötü(dengesiz-önemleri ile orantısız) bölüşümü Yarına bırakma eğilimi İşlerin hepsini birden yapma isteği Doğrudan size ait yanlışlar Ayrıntıya çok önem verme eğilimi İşlerin çalışanlar arasında dağıtımında yetersiz kalmak Her şeyi ve herkesi bizzat denetleme tutkusu Başkalarının yapabileceği işleri-düzenlemeleri bizzat yapmak Birilerine uygun olmayan zamanlarda telefon etmek Birlikte çalıştığı görevlilerle sık sık tartışmak Beklenmeyen ziyaretçilerden yakasını kurtaramamak Önyargılar-saplantılar Düzensiz heyecanlanmalar Disiplinsizlik Başkalarını incitmek-küstürmek korkusu HAYIR diyememek (çok fazla yumuşak yüzlü olmak) Dinlenmesini bilmemek Yavaş okumak Çevrede çalışmaya yoğunlaşmayı engelleyen objelerin varlığı Herkese çay kahve ikram etmek Sürekli makamda oturmak Sohbet etmek Birçok kimse krizlerin kaçınılmaz olduğunu düşünür. Bu kısmen doğrudur. Kriz, yapılması gereken bir işin zaman ve zamanlama plânlaması yapılmamışsa yaşanır. Beklenmedik olaylar yaşamamak için her işin veya aktivitenin başlangıç noktasında iken daha önce yaşanmış tecrübelerinizi gözden geçirin. Tecrübeleriniz ışığında kendinize tarz ve metot belirleyin. Her aktiviteden önce ihtimalleri belirleyin. Bunun için şu sorular sorulabilir. Neyin yanlış olma olasılığı vardır? Ne zaman yanlıştan haberdar olabilirim? Bu konuda neler yapabilirim?
Ekleme Tarihi: 07 Aralık 2015 - Pazartesi

ZAMAN KAYBI

Hepimiz zamanı kullanamamaktan şikâyetçi oluruz. Özellikle de yoğun bir iş temposu içindeysek. İş yerinde özellikle yaptığımız temel yanlışlar neler, dilerseniz bir göz atalım.

Kendini değerlendirme biçimininiz

Olayları önceden kestirmede yetersizlik

İyi tanımlanmamış amaçlar

Zamanın işlere kötü(dengesiz-önemleri ile orantısız) bölüşümü

Yarına bırakma eğilimi

İşlerin hepsini birden yapma isteği

Doğrudan size ait yanlışlar

Ayrıntıya çok önem verme eğilimi

İşlerin çalışanlar arasında dağıtımında yetersiz kalmak

Her şeyi ve herkesi bizzat denetleme tutkusu

Başkalarının yapabileceği işleri-düzenlemeleri bizzat yapmak

Birilerine uygun olmayan zamanlarda telefon etmek

Birlikte çalıştığı görevlilerle sık sık tartışmak

Beklenmeyen ziyaretçilerden yakasını kurtaramamak

Önyargılar-saplantılar

Düzensiz heyecanlanmalar

Disiplinsizlik

Başkalarını incitmek-küstürmek korkusu

HAYIR diyememek (çok fazla yumuşak yüzlü olmak)

Dinlenmesini bilmemek

Yavaş okumak

Çevrede çalışmaya yoğunlaşmayı engelleyen objelerin varlığı

Herkese çay kahve ikram etmek

Sürekli makamda oturmak

Sohbet etmek

Birçok kimse krizlerin kaçınılmaz olduğunu düşünür. Bu kısmen doğrudur. Kriz, yapılması gereken bir işin zaman ve zamanlama plânlaması yapılmamışsa yaşanır.

Beklenmedik olaylar yaşamamak için her işin veya aktivitenin başlangıç noktasında iken daha önce yaşanmış tecrübelerinizi gözden geçirin. Tecrübeleriniz ışığında kendinize tarz ve metot belirleyin. Her aktiviteden önce ihtimalleri belirleyin. Bunun için şu sorular sorulabilir.

Neyin yanlış olma olasılığı vardır?

Ne zaman yanlıştan haberdar olabilirim?

Bu konuda neler yapabilirim?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.