Turuncu rozetle dikkat çekecekler
Turuncu rozetle dikkat çekecekler
Didim Kent Konseyi Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Kadın meclis üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi.
Didim Kent Konseyi Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Kadın meclis üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi.
AYDIN- İlçedeki özel bir işletmede gerçekleşen kahvaltıya Didim Kent Konseyi başkanı Osman Ayyıldız, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aydan Aşık Turgut ve kadın meclis üyesi kadınlar katıldı. Kahvaltı sonrasında ilk konuşan Konsey Başkanı Osman Ayyıldız Didim’de Kadın Meclisinin kurulmasındaki amaçlardan birisinin de kadın haklarına yönelik adımlar atılması ve etkinliklere bunun duyurulmasının amaçlandığını söyledi.
Kadın Meclisi Başkanı Aydan Aşık Turgut ise, bu tür bir etkinlikte bir araya gelmekten mutlu olduklarını belirterek BM Genel Kurulunca 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nden 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne kadar şiddete karşı “turuncu etkinlikler” düzenlemeye ve basını“turuncu haberler” yapmaya çağırdığını belirterek, tüm kadınların turuncu rozet takmaya davet etti. Hazırlatılan rozet ilk olarak Turgut tarafından Konsey Başkanı Ayyıldız’a takılırken ardından bayanlara dağıtıldı.
25 Kasımın önemine ilişkin de açıklama yapan Turgut, şunları söyledi:
“Bu dünyadaki fertlerin ayrım yapmaksızın huzur ve barış içinde yaşaması gerekiyor. Mağdur olan her kadınla vicdanlarımız sızlamakta, insanlık yara almakta.
Bizler de kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla Didim’de bu projeye destek olup 16 gün sürecek kampanya boyunca herkesin kıyafetinin bir kısmında turuncu renk kullanarak konuya olan duyarlılıklarını ortaya koymalarını istiyoruz.
Bizler her türlü platformda, evde, sokakta, işyerinde kadına yönelik şiddetin suç olduğunu, bu toplumda yaşayan her bireyin şiddetin önlenmesiyle ilgili sorumluluk taşıdığını, yeni yasal düzenlemelerin gerekliliği kadar uygulamaların takibinin de yapılmasını, yargının erkek yargı olmaktan çıkarılmasını, sığınma evleri ve danışma merkezlerinin sayılarının artırılması kadar koşullarının da iyileştirilmesini, kadın temsiliyetinin artırılmasını, medyanın yeniden ürettiği şiddeti sonlandırılmasını ve eğitim sisteminde toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yeniden üretilmemesini söylemeye devam edeceğiz.
Küresel anlamda her 3 kadından biri fiziksel ya da cinsel şiddete maruz kalıyor. Hayatını kaybedenlerin yarısı yakınları tarafından öldürülmüş. Kadına karşı şiddet hiçbir şekilde hoş görülemez, kabul edilemez, şiddetin herhangi bir gerekçesi olamaz.
Ülkemizde ve dünya çapında kadına yönelik şiddet ilk çağlardan bu yana kanayan bir yara. En gelişmiş ülkelerde bile kadına yönelik şiddetin boyutları tedirgin edici noktalardadır."
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.