Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Le Pain

Temmuz Ayında doğumlar pik yaptı

TEKNOLOJİ 30.07.2016 - 21:20, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3958+ kez okundu.
 

Temmuz Ayında doğumlar pik yaptı

Dünyanın pek çok gelişmiş ülkesinde ülke geleceği için ciddi sorun olarak görülen doğum ve doğurganlık oranlarındaki düşüşün aksine Aydın’da Temmuz ayında doğumlar pik yaptı.

AYDIN- Aydın’da yaşayan çiftlerin 2015 yılının Ekim ayını çok sevdiğini belirten Ege Liva Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Erdal Gezer, “2015 Ekim ayı Aydın ve Muğla illerimiz için oldukça verimli ve bereketli geçmiş. Son bir aydır hastanelerin doğumhaneleri bebek sesleri ile şenleniyor. Temmuz ayında bölgemizdeki doğum oranları diğer aylara oranla yaklaşık yüzde 20-30 civarında arttı” diye konuştu.   “Planlama kadar hava ve iklimin de etkisi oluyor” Yapılan araştırma ve kayıtlara göre Ege Bölgesi’ndeki Akdeniz İkliminin en yoğun yaşandığı Aydın, Muğla, İzmir illerinde kadınların daha çok Ekim ayında hamile kaldığının belirlendiğini ifade eden Başhekim Erdal Gezer,   “Bu durumu Ekim ayının bölgede kışın başlangıcı ve insanların daha rahat ve relaks olduğu bir dönem olmasından kaynaklandığını düşünüyoruz.  Özellikle 2015 Ekim ayı Aydın için nüfus artışı bakımından gerçekten verimli geçmiş. Doğumlarda yüzde 30 civarında artış var” dedi. “İncir hasadı tamamlandıktan sonra hamilelik başlıyor” Bölgede uzun süredir çalıştığını ve Aydın’da özellikle kırsal kesimlerde hamilelik sürecinin incir mevsiminden hemen sonra başladığını da gözlemlediğini kaydeden Liva Hastanesinin Kadın ve Doğum Hastalıkları hekimlerinden Uzman Dr. Kadriye Uğurlu, şunları söyledi: “Pek çok yörede kadınların hamilelik süreçleri mevsimsel durumun yanında bölgedeki yoğun iş temposunun bitiş dönemleri ile orantılı oluyor.  Mesela Aydın’da bölgenin sembol ürünü olan incir ve pamuk hasadının tamamlanması dönemine gelen Ekim ayı çiftlerin rahatlayıp relaks olduğu bir ay. Bunun yanında mahsül para ettiğinde ve mevsimsel şartlar uygun olduğunda moral ve motivasyon yüksek olduğu dönemlerde de hamilelik oranı ve takip eden 9 ay sonrasında doğumlar artıyor. İki yıldır Aydın’da incir ve pamuk güzel gidiyor hasat dönemini takip eden 9 aylık sürenin sonunda doğum oranları pik yapıyor.” Konunun Aydın için gerçekten dikkat çekici olduğunu belirten Liva Hastanesi Kadın ve Doğum Hastalıkları hekimi Uzman Dr. Pelin Özün Özbay, istatistiki verilere göre Aydın’da Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında doğumlar normal seyrinde devam ederken Mayıs’ta düşüş yaşandığını söyledi. Özbay, “Devam eden Haziran ve Temmuz ayından sonra birden doğumlar artıyor. 9 ay öncesine baktığımızda durumun gerçekten ilin iklimi, iş ve sosyal yaşantıya kadar bir çok unsurun etkili olduğunu görüyoruz. Aydın’da verilere göre Haziran ve Temmuz aylarında doğum oranları yüzde 20-30 oranında artıyor” ifadelerine yer verdi.
Dünyanın pek çok gelişmiş ülkesinde ülke geleceği için ciddi sorun olarak görülen doğum ve doğurganlık oranlarındaki düşüşün aksine Aydın’da Temmuz ayında doğumlar pik yaptı.

AYDIN- Aydın’da yaşayan çiftlerin 2015 yılının Ekim ayını çok sevdiğini belirten Ege Liva Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Erdal Gezer, “2015 Ekim ayı Aydın ve Muğla illerimiz için oldukça verimli ve bereketli geçmiş. Son bir aydır hastanelerin doğumhaneleri bebek sesleri ile şenleniyor. Temmuz ayında bölgemizdeki doğum oranları diğer aylara oranla yaklaşık yüzde 20-30 civarında arttı” diye konuştu. 

 “Planlama kadar hava ve iklimin de etkisi oluyor”

Yapılan araştırma ve kayıtlara göre Ege Bölgesi’ndeki Akdeniz İkliminin en yoğun yaşandığı Aydın, Muğla, İzmir illerinde kadınların daha çok Ekim ayında hamile kaldığının belirlendiğini ifade eden Başhekim Erdal Gezer,   “Bu durumu Ekim ayının bölgede kışın başlangıcı ve insanların daha rahat ve relaks olduğu bir dönem olmasından kaynaklandığını düşünüyoruz.  Özellikle 2015 Ekim ayı Aydın için nüfus artışı bakımından gerçekten verimli geçmiş. Doğumlarda yüzde 30 civarında artış var” dedi.

“İncir hasadı tamamlandıktan sonra hamilelik başlıyor”

Bölgede uzun süredir çalıştığını ve Aydın’da özellikle kırsal kesimlerde hamilelik sürecinin incir mevsiminden hemen sonra başladığını da gözlemlediğini kaydeden Liva Hastanesinin Kadın ve Doğum Hastalıkları hekimlerinden Uzman Dr. Kadriye Uğurlu, şunları söyledi:

“Pek çok yörede kadınların hamilelik süreçleri mevsimsel durumun yanında bölgedeki yoğun iş temposunun bitiş dönemleri ile orantılı oluyor.  Mesela Aydın’da bölgenin sembol ürünü olan incir ve pamuk hasadının tamamlanması dönemine gelen Ekim ayı çiftlerin rahatlayıp relaks olduğu bir ay. Bunun yanında mahsül para ettiğinde ve mevsimsel şartlar uygun olduğunda moral ve motivasyon yüksek olduğu dönemlerde de hamilelik oranı ve takip eden 9 ay sonrasında doğumlar artıyor. İki yıldır Aydın’da incir ve pamuk güzel gidiyor hasat dönemini takip eden 9 aylık sürenin sonunda doğum oranları pik yapıyor.”

Konunun Aydın için gerçekten dikkat çekici olduğunu belirten Liva Hastanesi Kadın ve Doğum Hastalıkları hekimi Uzman Dr. Pelin Özün Özbay, istatistiki verilere göre Aydın’da Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında doğumlar normal seyrinde devam ederken Mayıs’ta düşüş yaşandığını söyledi. Özbay, “Devam eden Haziran ve Temmuz ayından sonra birden doğumlar artıyor. 9 ay öncesine baktığımızda durumun gerçekten ilin iklimi, iş ve sosyal yaşantıya kadar bir çok unsurun etkili olduğunu görüyoruz. Aydın’da verilere göre Haziran ve Temmuz aylarında doğum oranları yüzde 20-30 oranında artıyor” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.