avcılar escort
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
jesder

Haluk Alıcık istifa ediyor

SİYASET (AA) - Anadolu Ajansı | 24.06.2015 - 19:28, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3856+ kez okundu.
 

Haluk Alıcık istifa ediyor

Her fırsatta büyükşehir yasasını eleştirerek Nazilli’ye hizmet edemediklerinden yakınan Haluk Alıcık’ın istifa edebileceği öne sürüldü.

Özellikle Muğla’da CHP’li Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan’ın da benzer şikâyetler sonrasında istifa kararı alması, Alıcık’ı bu yönde düşünmeye sevk ettiği belirtiliyor. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın istifa edebileceği yönündeki haberler siyasi gündeme bomba gibi düştü. Özellikle 30 Mart yerel seçimlerinden sonra her fırsatta büyükşehir yasasını eleştirerek hizmet edemediklerinden yakınan Alıcık’ın yakın çevresine istifa etmeyi düşündüğünü söylediği belirtiliyor. Bilindiği gibi Haluk Alıcık bir konuşmasında “Nazilli 2 yıl hizmet beklemesin” demiş ve kendilerinden kesilen 25 milyon TL’lik bir bütçenin Aydın Büyükşehir Belediyesine aktarıldığından yakınmıştı. DATÇA ÖRNEK OLDU Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın sitemlerine benzer bir durumdan şikayet eden Muğla’nın Datça ilçesi CHP’li belediye başkanı Şener Tokcan geçtiğimiz günlerde istifa dilekçesini vererek görevinden ayrılma kararı almıştı. İstifa gerekçesi hakkında bir açıklama yapan Datça Belediye Başkanı Tokcan, “Büyükşehir Yasası'nın ardından Datça Belediye Başkanlığı'nın yetkisiz kalması ve vatandaşların taleplerinin çok yüksek olması, bu kararımda en önemli etken oldu. Datça'nın önemli sorunları var ancak belediye olarak bu sorunları çözebilecek bir yetkimiz yok. En önemlisi de Datça'nın geleceğini planlamada, imar konusunda hiçbir yetkimiz yok. Ankara'ya bağlıyız ama muhatap bulmakta zorluk çekiyoruz. Bu yetkisizlikle Datça'ya daha fazla faydalı olabileceğimi düşünmüyorum." diyerek tepkisini dile getirmişti. Bu gelişme üzerine uzun bir süredir aynı şikayetleri dile getiren Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın da yakın çevresine “Böyle devam ederse koltukta oturmanın bir anlamı yok. Aydın Büyükşehir kendisi çalıyor kendisi dinliyor. Nazilli bizden hizmet bekliyor ama birileri hizmeti engelliyor’ diyerek istifa sinyali verdiği ileri sürüldü. Kaynak; Nazilli Manşet
Her fırsatta büyükşehir yasasını eleştirerek Nazilli’ye hizmet edemediklerinden yakınan Haluk Alıcık’ın istifa edebileceği öne sürüldü.

Özellikle Muğla’da CHP’li Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan’ın da benzer şikâyetler sonrasında istifa kararı alması, Alıcık’ı bu yönde düşünmeye sevk ettiği belirtiliyor.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın istifa edebileceği yönündeki haberler siyasi gündeme bomba gibi düştü. Özellikle 30 Mart yerel seçimlerinden sonra her fırsatta büyükşehir yasasını eleştirerek hizmet edemediklerinden yakınan Alıcık’ın yakın çevresine istifa etmeyi düşündüğünü söylediği belirtiliyor. Bilindiği gibi Haluk Alıcık bir konuşmasında “Nazilli 2 yıl hizmet beklemesin” demiş ve kendilerinden kesilen 25 milyon TL’lik bir bütçenin Aydın Büyükşehir Belediyesine aktarıldığından yakınmıştı.

DATÇA ÖRNEK OLDU

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın sitemlerine benzer bir durumdan şikayet eden Muğla’nın Datça ilçesi CHP’li belediye başkanı Şener Tokcan geçtiğimiz günlerde istifa dilekçesini vererek görevinden ayrılma kararı almıştı. İstifa gerekçesi hakkında bir açıklama yapan Datça Belediye Başkanı Tokcan, “Büyükşehir Yasası'nın ardından Datça Belediye Başkanlığı'nın yetkisiz kalması ve vatandaşların taleplerinin çok yüksek olması, bu kararımda en önemli etken oldu. Datça'nın önemli sorunları var ancak belediye olarak bu sorunları çözebilecek bir yetkimiz yok. En önemlisi de Datça'nın geleceğini planlamada, imar konusunda hiçbir yetkimiz yok. Ankara'ya bağlıyız ama muhatap bulmakta zorluk çekiyoruz. Bu yetkisizlikle Datça'ya daha fazla faydalı olabileceğimi düşünmüyorum." diyerek tepkisini dile getirmişti.

Bu gelişme üzerine uzun bir süredir aynı şikayetleri dile getiren Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın da yakın çevresine “Böyle devam ederse koltukta oturmanın bir anlamı yok. Aydın Büyükşehir kendisi çalıyor kendisi dinliyor. Nazilli bizden hizmet bekliyor ama birileri hizmeti engelliyor’ diyerek istifa sinyali verdiği ileri sürüldü.

Kaynak; Nazilli Manşet

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
avcılar escort