Karahan, Esnaf Biterse Kimden Vergi Alacaksınız?

Açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“Aydın esnafı her geçen gün maliyetlerin altında perişan oluyor ve kepenk kapatma hazırlığına girmiş durumdalar. Yılsonuna kadar yüzlerce esnaf işyerini kapatmayı planlıyor.

Maliyetlerin altında her gün daha fazla eziliyor. Özellikle kira maliyetleri can yakar hale geldi. Kiralarına %400 zam isteyen mal sahipleri var. Bununla beraber spotaj vergisi de artıyor.

Diğer taraftan elektrik faturaları cep yakıyor. Sadece esnafı değil tüm vatandaşlarımızı çarpıyor. Havaların aşırı sıcak olması sebebi ile klimalar sürekli çalışıyor.

Anadolu’ya kışın doğal gaz indirimi yapan iktidarın yazın da Ege ve Akdeniz illerine elektrik indirimi bekliyoruz. Bu konuda geçmişte AYTO Başkanı Hakan Ülken bey bu konuyla ilgili defalarca girişimde bulundu kendisine teşekkür ediyorum.

“SERMAYEDARLARA AF KÜÇÜK ESNAFA YÜK”

 

Esnafın sırtında bu kadar yük varken birde rekabet edemediği ve T.C. Ticaret Bakanlığı Rekabet Kurumunun sessiz kaldığı,

AVM’ler, ulusal sermaye ve zincir marketler sorunu var. Yıllardır perakendecilik yasasını çıkarmayan iktidar yerel esnafı bitirmek için mücadele ediyor. Yüzbinlerce esnaf yeri bir kaç sermaye sahibini zengin ediyor. Sonra bu sermaye sahiplerinin vergi borcunu sıfırlıyor. Onlardan almadığı vergiyi de küçük esnafın sırtına yüklüyor. En azından esnafı korumak adına pazar günleri zincir marketler açılmasın.

Buradan iktidara sesleniyorum. Esnaf biterse vergi alacağınız kimse kalmaz. Sizler yandaşların vergi borcunu da o zaman silemezsiniz.”