2024 YKS’DE BİRİNCİ AŞAMA TAMAMLANDI

AYDIN - 2024 YKS’de (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) birinci aşama tamamlandı. Yazarımız Uzman Psikolojik Danışman, Türk PDR derneği Aydın şube başkanı Süleyman Çokay ikinci aşama öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

TYT SARMALINDAN ÇIKMA ZAMANI! ASIL OLAN AYT

Türkçe testinde olumsuz köklü yardımcı fikir sorularının olduğu, ana fikir sorularında ise genel kültür içeriklerinin sıkça kullanıldığı görülmüştür. Zaman alıcı soruların matematik testinde adaylara yeterli zaman bırakmadığını gözlemliyoruz.

Matematik testinin ise 2021 / 2022 yıllarına uygunluk gösterdiği anlaşılıyor. Çok zor 4 sorunun yüksek hedefleri olan öğrenciler açısından önemli olduğunun altını çizmek gerekir.

Fen bilimleri testinin eşit ağırlık öğrencileri için de yapılabilecek zorlukta olduğu gözlendi. 20 soruluk testlerde sosyal bilimler testinin oldukça zor olduğu, bilgi içerikli olduğu netlik kazandı. Nasıl olsa yaparım diye düşünen öğrenciler için bir hayal kırıklığı söz konusu. Belirleyici olan test sosyal bilimler olacak gibi.

Burada önemli olan TYT unutup AYT ye odaklanmak. Asıl güç ve hareketlilik AYT testlerindedir. Her bir net sizi çok daha üst sıralara taşıyacaktır.

Süleyman ÇOKAY

İlköğretim Kampüs Müdürü

Uzman Psikolojik Danışman