Aydın Tabip Odası Basınla Baluştu
AYDIN - Tabip Odası Başkanı Osman Nuri Aydın Yönetim Kurulu Üyeleri’yle birlikte düzenlediği etkinlikte gazeteciler tarfından sorulan soruları cevapladılar.
Genenl kurulla ilgili soruya cevaplayan başkan Aydın, “2 listeyle seçime girdik Hekimlerimizin teveccühüyle yönetim kuruluna yeniden seçildik. Tüm kurullarda, tüm liste olarak kazandık. Başta hekimlerimiz şahsıma ve yönetim kurulu arkadaşlarımıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
“VATANDAŞIMIZIN HASSASİYETLERİNİE DUYARLI OLUNMALI”
Tabip Odalarının ülkedeki hekimlerin otokontrolünü sağladığını ve özellikle etik değerlerin yaşatılması konusunda çok önemli bir görev üstledifini ifade eden Aydın sözlerini şöyle devam etti, “Başta kendimizi ve hekim arkadaşlarımıza çekidüzen vermeyi önceliğimiz addediyoruz. Tabip Odaları, Türk Tabibler Birliği’nin (TBB) İllerdeki temsilcileridir. Tabi Türk Tabipler Birliği denilince maalesef son yıllarda talihsizce verilen iki demeç, biz hekimleri ve Tabip odalarını zor durumda bıraktı.
Bundan sonra da hekimlerimizin ve halkımızın hassasiyetlerine duyarlı davranacak bir yönetim seçilmesi için Aydın Tabip Odası olarak görevimizi yerine getireceğiz. Delege arkadaşlarımız oy kullanacaklar.
Yeni dönemimizde daha etkili bir çalışma yapabilmemiz için, sağlık sendikalarımızdan, ünüversiteden, devlet hastanelerinden, aile hekimlerinden ve tüm hekimleri kapsayıcı bir yönetim oluşturduk. İnşallah bundan sonraki yönetimler de öyle olacaktır”
“TÜRKİYE’DEKİ SORUN HEKİM DAĞILIMIDIR”
Yakında hizmete girecek olan Aydın Şehir Hastesi’yle ilgili konuşan Aydın, “Aydın Şehir Hastanesi’nin planlı ve verimli bir şekilde işletimesi gerekiyor, eski hastaneler ne olacak? Onları yıkmayalım, lağvetmeyelim. Oraları dal yani ihtisas hastaneleri yapalım. Örneğin kardiyoloji, fizik tedavi, onkoloji merkezleri yapılabilir. Türkiye’nin birçok ilinde görebiliriz ihtisas hastanelerini.
Çünkü polikliknikler yetersiz, yığılmalar çok. Ülkemizde hekim sayısı OECD ülkelerinin en altında! Nüfus başına düşen hekim sayısı yine OECD ülkelerinin en altında! Türkiye’deki sorun, hekim dağılımı düzensizliğidir. Bu konuda iyi bir planlama gerekiyor.”
Ünüversite hastanesinde bazı hocaların ücret karşılığı muayene ve ameliyet yaptıkları yönündeki soruya da cevaplayan başkan Aydın, “Ünüversitelerimizdeki hocalarımızı devlet tarafından şöyle bir hak tanıldı (MDÖ) yani Mesai Dışı Özel tedavi yapma hakkı. Bu tanınan ayrıcalıkta tedavi süreci ücretlendiriliyor. Bu alınan ücretim %35’i hekime yani hocaya veriliyor, kalan %65’i ise ünüversiteye kalıyor. Yani bu işte de en büyük payı hastane kazanıyor. Bugün Avrupa’da, Amerika’da sağlık çok ciddi anlamda pahalı, bizim ülkemizde ise tek SSK girişinizle tüm aile fertlerinizi baktırabiliyorsunuz. Oysa Avrupa ve Amerika’da insanların bir değil onlarca yaşam sigorta poliçeleri var, bizim ülkemizde de bu sağlık sigortalarımızı çoğaltmamız gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.