Efeler Kent Konseyi’nde İkinci Ergünoğlu Dönemi

EFELER-  İlçesi Nevzat Biçer Nikah ve Konferans Salanu’nda gerçekleşen Efeler Kent Konseyi kongresi’ne 240 delege katıldı. 2019-2021 dönemi Efeler Kent Konseyi Başkanlığı’nı üstlenen Gülsevil Ergünoğlu, yeniden bu göreve seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede ilk söz alan başkan Mevlüt Kenar genel kurula hitap etti.

Divan Başkanlığı için iki ayrı öneri sunuldu. Bir grup delege, Aydın Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası eski Başkanı Fettah Açan’ı divan başkanlığına önerdi.

Oylamanın el kaldırılarak yapılması üzerine Fettah Açan, divan başkan adaylığından çekildiğini söyledi. Divan başkanlığına tek aday olan Prof. Dr. Aykut Aysın seçildi.

“TÜM PROJELERİ DEĞERLENDİRECEĞİMİZE SÖZ VERİYORUZ”

Toplantıda konuşan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Efeler Kent Konseyi ile Efeler Belediyesi’nin iş birliği içinde güzel projelere imza atacağına inandığını söyledi. Başkan Yetişkin, “Efeler Kent Konseyi’ni gerçekten birliktelik ruhu kazanması ve belediyemizle iş birliği içinde hareket etme arzusunu hissettiğimden dolayı çok heyecanlıyım. Hep birlikte Efeler’i daha güzel bir şehir haline getirmek istiyoruz. Burada ortaya çıkacak olan tüm projeleri değerlendireceğimize söz veriyorum. Şehrimiz için çocuklarımız için güzel bir kent bırakalım. Efeler için taş üstüne taş koyan bu ilçemizi bir saniye bile olsa düşünen herkese çok ama çok teşekkür ederim” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Üç adaya söz verildi. Başkan Yetişkin’in konuşmasının ardından Efeler Kent Konseyi Başkan Adayları Mehmet Özçakır, Orhan Karagöl ve Gülsevil Ergünoğlu söz alarak kendilerini tanıttılar. Orhan Karagöl konuşmasında kürsüyü vurarak ve hararetli konuşmasından dolayı bazı gelegeler tarafından tepkiyle karşılandı. Kent Konseyi başkanlığına kazanan Ergünoğlu önceki dnem yaptıkları hizmetleri, yapacakları yeni projeleri sinevizyon eşliğinde uzun uzun delegelere anlattı.

“GENEL KURULU TERK ETTİLER”

Genel kurulda, başkanlık seçimi için oylamanın açık oylama şekilde yapılacağının ilan edilmesi üzerine Veli Tiryaki önderliğindeki Orhan Karagöl’e destek verecek olan deleceler salonu terk ettiler.

Oylamanın sonucunda Gülsevil Ergünoğlu 81, Mehmet Özçakır ve Orhan Karagöl’e ise birer oy çıktı.

YENİ YÖNETİM

Asil Liste; Aykut Aysın, Mesut Erkoyun, Sabahat Akıncıoğlu, Dr. Kadir Ali Aydemir, Özlem Akan, Mustafa Yılmaz, Fatma Yerli, Aynur Çelik, Dr. Gülseren Yılmaz, Hatice Gümüştaş, Sadettin Çetin ve Engin Ünsal

Yedek Liste; Süleyman Çokay, Hasan Öğdüm, Hüseyin Yıldız, Gökhan Çerçi, Sümer Güngör, İrfan Uygun, Ömer Konakçı, Ahmet Halvaşi, H. Sibel Özhan, Mehmet Salcı, Alp Özboyacı ve Hasan Yıldırım