Başak Koleji, Eğitim Alanındaki Yenilikçi Uygulamalarıyla Dikkat Çekiyor

EFELER - Kampüs Müdürü Uzman Psikolojik Danışman Süleyman Çokay, ortaokul kademesinde izlenen programlar ve sınıf dışı eğitim yöntemleri hakkında bilgi verdi. Dünya Uzay Haftası etkinlikleri kapsamında, Planetaryum (Gezegenevi)da gerçekleştirilen fen bilimleri dersleri, öğrencilerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.

Çokay, “Sınıf dışı eğitim ortamlarıyla öğrencilerin akademik motivasyonunu artırıyor, çoklu duyulara hitap ederek kalıcı öğrenmeyi sağlıyoruz” diyerek bu yöntemlerin öğrencilerin bilimi daha somut bir şekilde anlamalarına katkı sağladığını vurguladı. Ortaokul düzeyindeki bu yenilikçi yaklaşımla öğrenciler bilimi hayatlarının içine entegre ediyor.

Başak Koleji, dünyada ABD, Norveç, İsveç, İngiltere ve İskoçya'da yaygın olarak uygulanan “Outdoor School Education” modelini Türkiye'de başarıyla hayata geçiren tek kurum olma özelliğini taşıyor. Kampüs; bilim merkezi, müze, gözlemevi ve planetaryum gibi çeşitli eğitim ortamlarıyla öğrencilere eşsiz bir öğrenme deneyimi sunuyor. Ayrıca hayvanat bahçeleri ve botanik bahçeleri gibi doğal alanlar da eğitim programlarına entegre edilerek öğrencilerin doğa ile etkileşimde bulunmaları teşvik ediliyor. Başak Koleji Kampüsü, bilim ve öğrenme için açık alan laboratuvarı olarak öğrencilerimize hizmet veriyor.

Başak Kolejinin yüksek nitelikli akademik kadrosu, geleceğin liderlerini yetiştirmek için uluslararası standartlarda eğitim veriyor. Süleyman Çokay, “Öğretmenlerimiz mesleki bilgi ve becerileriyle küresel ölçekte rekabet edebilecek nesiller yetiştirmek için öğrenme ve öğretme süreçlerini devamlı güncellemektedirler” diye ifade etti.

Başak Koleji, öğrencilere sadece akademik başarı değil, aynı zamanda hayat boyu öğrenme becerileri kazandırarak onları geleceğe hazırlıyor.