Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Zorlu Enerji’den İncir Festivali’ne destek

KÜLTÜR 09.08.2016 - 12:14, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3497+ kez okundu.
 

Zorlu Enerji’den İncir Festivali’ne destek

Zorlu Enerji’nin ekonomik, sosyal ve kültürel değerleri destekleme yaklaşımı doğrultusunda sponsor olduğu 12. Buharkent Taze İncir Festivali sona erdi.

BUHARKENT- Buharkent Belediyesi tarafından ilçe merkezinde düzenlenen festivale Aydın AK Parti Milletvekilleri ile Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Buharkent Kaymakamı Cemil Öztürk ve Zorlu Enerji yöneticileri katılım gösterdi. Zorlu Enerji’nin 2014 yılından bu yana destekçisi olduğu Geleneksel Buharkent Taze İncir Festivali’nin 12’incisi Buharkent ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. 6-7 Ağustos tarihleri arasında Buharkent Belediyesi tarafından düzenlenen festivale Aydın AK Parti Milletvekilleri, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Buharkent Kaymakamı Cemil Öztürk ve Zorlu Enerji yöneticileri katıldı. Bölgenin en önemli tarım ürünü olan incirin tanıtımı amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen Buharkent Taze İncir Festivali’ne bölgenin en önemli yatırımcısı olarak destek veriyor olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Ali Kındap, şöyle konuştu: “Bu topraklardan doğmuş bir şirket olarak, bölgemizin ekonomik olduğu kadar çevresel, sosyal ve kültürel kalkınmasına da büyük önem veriyoruz. Buharkent Taze İncir Festivali’nin 2014 yılından bu yana destekçisi olmamız, bu yaklaşımımızın bir yansıması. Bölgede hayata geçirdiğimiz ‘Enerjimiz Çocuklar İçin’, ‘Buharkent Gençleriyle Hayata Smaç’ gibi sosyal sorumluluk projelerimizle de bölgemizin çok yönlü sürdürülebilirliği ve gelişimini desteklemeyi sürdüreceğiz.” Festivalin açılış konuşmasını yapan Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol ise, Sarılop taze incirde Türkiye birincisi olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Türkiye’nin taze incir toplam üretimi 200 bin ton iken, Buharkent’teki üretimin bu yıl 22 bin tonu geçeceği tahmin ediliyor. Geçtiğimiz yıl 6 bin 500 ton taze inciri aralarında Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda ve Rusya’nın da yer aldığı Avrupa ülkelerine ihraç ettik. Bu yıl ihracatımızı 10 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Önümüzdeki dönem projelerine de değinen Erol, “Buharkent Belediyesi olarak kent meydanı, pazaryeri, kültür merkezi, rekreasyon alanı, jeotermal ısıtma, dış mahalleler için düğün alanı gibi projeler için de hız kesmeden çalışmayı sürdürüyoruz.” 12.Buharkent Taze İncir Festivali, fotoğraf, şiir, atıcılık yarışmaları, folklor ve Mehter Takımı gösterilerinin de aralarında olduğu eğlenceli etkinliklere sahne oldu.    
Zorlu Enerji’nin ekonomik, sosyal ve kültürel değerleri destekleme yaklaşımı doğrultusunda sponsor olduğu 12. Buharkent Taze İncir Festivali sona erdi.

BUHARKENT- Buharkent Belediyesi tarafından ilçe merkezinde düzenlenen festivale Aydın AK Parti Milletvekilleri ile Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Buharkent Kaymakamı Cemil Öztürk ve Zorlu Enerji yöneticileri katılım gösterdi.

Zorlu Enerji’nin 2014 yılından bu yana destekçisi olduğu Geleneksel Buharkent Taze İncir Festivali’nin 12’incisi Buharkent ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. 6-7 Ağustos tarihleri arasında Buharkent Belediyesi tarafından düzenlenen festivale Aydın AK Parti Milletvekilleri, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Buharkent Kaymakamı Cemil Öztürk ve Zorlu Enerji yöneticileri katıldı.

Bölgenin en önemli tarım ürünü olan incirin tanıtımı amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen Buharkent Taze İncir Festivali’ne bölgenin en önemli yatırımcısı olarak destek veriyor olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Ali Kındap, şöyle konuştu:

“Bu topraklardan doğmuş bir şirket olarak, bölgemizin ekonomik olduğu kadar çevresel, sosyal ve kültürel kalkınmasına da büyük önem veriyoruz. Buharkent Taze İncir Festivali’nin 2014 yılından bu yana destekçisi olmamız, bu yaklaşımımızın bir yansıması. Bölgede hayata geçirdiğimiz ‘Enerjimiz Çocuklar İçin’, ‘Buharkent Gençleriyle Hayata Smaç’ gibi sosyal sorumluluk projelerimizle de bölgemizin çok yönlü sürdürülebilirliği ve gelişimini desteklemeyi sürdüreceğiz.”

Festivalin açılış konuşmasını yapan Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol ise, Sarılop taze incirde Türkiye birincisi olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Türkiye’nin taze incir toplam üretimi 200 bin ton iken, Buharkent’teki üretimin bu yıl 22 bin tonu geçeceği tahmin ediliyor. Geçtiğimiz yıl 6 bin 500 ton taze inciri aralarında Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda ve Rusya’nın da yer aldığı Avrupa ülkelerine ihraç ettik. Bu yıl ihracatımızı 10 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Önümüzdeki dönem projelerine de değinen Erol, “Buharkent Belediyesi olarak kent meydanı, pazaryeri, kültür merkezi, rekreasyon alanı, jeotermal ısıtma, dış mahalleler için düğün alanı gibi projeler için de hız kesmeden çalışmayı sürdürüyoruz.”

12.Buharkent Taze İncir Festivali, fotoğraf, şiir, atıcılık yarışmaları, folklor ve Mehter Takımı gösterilerinin de aralarında olduğu eğlenceli etkinliklere sahne oldu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.