Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Ziraat odaları başkanları Karacasu’da toplandı

EKONOMİ 22.08.2016 - 11:56, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3578+ kez okundu.
 

Ziraat odaları başkanları Karacasu’da toplandı

15 Temmuz darbe kalkışmasından dolayı bir ay ertelenen Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Karacasu’da gerçekleştirildi.

AYDIN- Aydın’a bağlı bütün ilçelerin ziraat odaları başkanlarının katılımıyla Karacasu Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda 8 gündem maddesi masaya yatırıldı. Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Rıza Posacı süt fiyatlarının endişen verici olduğunu dile getirdi. Süt arzı fazla olduğu için fiyatların istenilen düzeyde olmadığını belirten Posacı sütte şu an kriz olmasa da kış aylarında bir kriz yaşanabileceğini kaydetti. Fiyatların istenilen düzeye gelmesi için ithalatı sonlandırmak gerektiğini kaydeden Posacı, “Artması gerekirken süt fiyatları durağan seyrediyor. Bu bakımdan dışarıdan kesinlikle düve getirilmemesi lazım. Bu ithalat da devam edecekse elimizdeki süt fazlalılığı bir şekilde giderilmesi gerekiyor” dedi. ‘KALKIŞMAYI LANETLİYORUZ’ Rıza Posacı 15 Temmuz Darbe girişimini lanetlediklerini ifade ederken, “Memleketimiz birlik beraberlik içerisinde bu darbe girişimini bertaraf etmiş oldu. İnşallah bundan sonra bu birliktelik bu şekilde devam eder” dedi. Mısır fiyatlarında TMO’nun alım fiyatlarını bir an önce belirlemesi gerektiğinin altını çizen Posacı, yağış ve doludan zarar gören Kuyucaklı üreticiler için girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Posacı, “Gencelli ve Gencellidere’de mısır, incir, zeytin gibi ürünleri zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri borçlarının ertelenmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. RUHSAT PROBLEMİ Dane mısır ve slajlık mısır yapma yönünden karar veremeyen üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi için Ak Parti Aydın Milletvekili ve Tarım Komisyonu üyesi Mehmet Erdem’le irtibata geçtiklerini söyleyen Posacı, sürenin uzatılması için gerekli çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti. Posacı, ruhsat problemi konusunda da ,“Belediye imar planı ve mücavir alan dışında kalan 1\100.000 ölçekli imar yasası çıkmadan evvel yapılmış hayvan ahırları için, mahalle statüsü almış köylerde olduğu gibi ruhsat alma zorunluluğunun kaldırılması için girişimde bulunacağız” dedi.
15 Temmuz darbe kalkışmasından dolayı bir ay ertelenen Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Karacasu’da gerçekleştirildi.

AYDIN- Aydın’a bağlı bütün ilçelerin ziraat odaları başkanlarının katılımıyla Karacasu Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda 8 gündem maddesi masaya yatırıldı. Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Rıza Posacı süt fiyatlarının endişen verici olduğunu dile getirdi. Süt arzı fazla olduğu için fiyatların istenilen düzeyde olmadığını belirten Posacı sütte şu an kriz olmasa da kış aylarında bir kriz yaşanabileceğini kaydetti. Fiyatların istenilen düzeye gelmesi için ithalatı sonlandırmak gerektiğini kaydeden Posacı, “Artması gerekirken süt fiyatları durağan seyrediyor. Bu bakımdan dışarıdan kesinlikle düve getirilmemesi lazım. Bu ithalat da devam edecekse elimizdeki süt fazlalılığı bir şekilde giderilmesi gerekiyor” dedi.

‘KALKIŞMAYI LANETLİYORUZ’

Rıza Posacı 15 Temmuz Darbe girişimini lanetlediklerini ifade ederken, “Memleketimiz birlik beraberlik içerisinde bu darbe girişimini bertaraf etmiş oldu. İnşallah bundan sonra bu birliktelik bu şekilde devam eder” dedi. Mısır fiyatlarında TMO’nun alım fiyatlarını bir an önce belirlemesi gerektiğinin altını çizen Posacı, yağış ve doludan zarar gören Kuyucaklı üreticiler için girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Posacı, “Gencelli ve Gencellidere’de mısır, incir, zeytin gibi ürünleri zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri borçlarının ertelenmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

RUHSAT PROBLEMİ

Dane mısır ve slajlık mısır yapma yönünden karar veremeyen üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi için Ak Parti Aydın Milletvekili ve Tarım Komisyonu üyesi Mehmet Erdem’le irtibata geçtiklerini söyleyen Posacı, sürenin uzatılması için gerekli çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti. Posacı, ruhsat problemi konusunda da ,“Belediye imar planı ve mücavir alan dışında kalan 1\100.000 ölçekli imar yasası çıkmadan evvel yapılmış hayvan ahırları için, mahalle statüsü almış köylerde olduğu gibi ruhsat alma zorunluluğunun kaldırılması için girişimde bulunacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.