Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Zeytinyağındaki bilinmeyenleri sordu

SİYASET 07.11.2019 - 17:32, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2470+ kez okundu.
 

Zeytinyağındaki bilinmeyenleri sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na 7 soruluk bir önerge verdi.

AYDIN - CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız’ın yanıtlanmasını istediği sorular şöyle: 1- Tarım kooperatifleri altında zeytinyağı ithal etmek için bir şirket kuruldu mu? 2- Bu şirket Suriye’de zeytinyağı ithal ediyor mu? 3- Bu zeytinyağının kalitesi Türkiye’deki zeytinyağı kalitesine eşdeğer mi? 4- Bu zeytinyağını Suriye’deki hangi firmalardan alıyorsunuz? 5- Bu firmaların IŞİD Terör Örgütü’yle ilgisi var mı? 6- Bu zeytinyağı Türkiye’ye geldikten sonra bizim ürettiğimiz zeytinyağı ile karıştırılıp Türk etiketi olarak yapıştırılıp ihraç ediyor muyuz veya iç piyasaya sürüyor musunuz? 7- Suriye’den ithal ettiğiniz zeytinyağı kaç tondur? Bu ithalat yüzünden Türk zeytinyağı üreticisi ne kadar zarar ediyor?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na 7 soruluk bir önerge verdi.

AYDIN - CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız’ın yanıtlanmasını istediği sorular şöyle:

1- Tarım kooperatifleri altında zeytinyağı ithal etmek için bir şirket kuruldu mu?

2- Bu şirket Suriye’de zeytinyağı ithal ediyor mu?

3- Bu zeytinyağının kalitesi Türkiye’deki zeytinyağı kalitesine eşdeğer mi?

4- Bu zeytinyağını Suriye’deki hangi firmalardan alıyorsunuz?

5- Bu firmaların IŞİD Terör Örgütü’yle ilgisi var mı?

6- Bu zeytinyağı Türkiye’ye geldikten sonra bizim ürettiğimiz zeytinyağı ile karıştırılıp Türk etiketi olarak yapıştırılıp ihraç ediyor muyuz veya iç piyasaya sürüyor musunuz?

7- Suriye’den ithal ettiğiniz zeytinyağı kaç tondur? Bu ithalat yüzünden Türk zeytinyağı üreticisi ne kadar zarar ediyor?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.