Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Zeytinciler dünya ithalatçılarını ağırlayacak

GENEL 24.07.2015 - 11:51, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2935+ kez okundu.
 

Zeytinciler dünya ithalatçılarını ağırlayacak

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, 31 Ekim-2 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan hasat şenliği ile eş zamanlı olarak İran, Irak, Rusya, Japonya, Çin Halk Cumhuriyeti, İngiltere, Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Brezilya'dan ithalatçıları Türkiye’de ağırlayacak bir “Alım Heyeti Organizasyonu” gerçekleştirecek.

Sofralık zeytin ve zeytinyağı üretiminde oluşacak artışın katma değere dönüşmesi için hedef pazar olarak belirledikleri ülkelere yönelik tanıtım çalışmalarını kesintisiz sürdürdüklerini anlatan Gündeş, “Türkiye’den zeytin ve zeytinyağı ithal eden ve etme potansiyeli yüksek ithalatçıları ticaret müşavirliklerimiz aracılığıyla Ayvalık Zeytin Hasat Şenliği ile eşzamanlı Türkiye’ye davet edeceğiz. İthalatçılara zeytin bahçelerini ve tesislerimizi de göstereceğiz. Bu sayede yeni ticari bağlantılara zemin hazırlayacağız” diye konuştu. 2015’İN İKİNCİ YARISI TANITIM ÇALIŞMALARI SÜRECEK Türk zeytin ve zeytinyağının uluslar arası pazarlarda tanıtımı için gıda fuarlara yoğun katılım gösteren ZZTK, 2015 yılının ikinci yarısında ihracatta güçlü olduğu Amerika Birleşik Devletleri ve Suudi Arabistan ile bu yıl hedef ülke olarak belirlenen Hindistan'da fuarlara katılmaya hazırlanıyor. ABD'nin Şikago şehrinde 15-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan PLMA-2015 Fuarı’nda Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtımını yapacak olan ZZTK, Türkiye’nin zeytinyağı ihracatında ikinci sırada yer alan Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde 17-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Foodex Saudi 2015 Fuarı’na katılarak Türk zeytin ve zeytinyağının bu pazardaki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor. Sofralık zeytin ve zeytinyağı için potansiyel bir pazar olarak görülen Hindistan'da ise 14-16 Eylül 2015 tarihleri arasında Annapoorna World of Food fuarına bir info stand ile katılım sağlanacak ve bu fuara eş zamanlı olarak zeytin ve zeytinyağı ihracatçılarımızın buradaki pazar payının artırılması için bir "Sektörel Ticaret Heyeti" organizasyonu gerçekleştirilecektir. Bu heyet sayesinde, Hindistan'ın ticaret merkezi olan Mumbai'de yapılacak ikili iş görüşmeleri ile katılımcı firmalarla Hindistan'ın önde gelen ithalatçılarının ve zeytin ve zeytinyağı firmalarının bir araya getirilmeleri hedeflenmektedir. EXPO MİLANO’DA TÜRK ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI TANITILACAK Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtımını EXPO Milano’da sürdürecek. ZZTK, 15-31 Ağustos 2015 tarihleri arasında EXPO Milano’da Türkiye pavyonunda tanıtım etkinlikleri organize etme kararı aldı. ZZTK Başkanı M. Kadri Gündeş, İtalya’nın dünya zeytin ve zeytinyağı piyasasında İspanya ile birlikte zirvede yer aldığını, EXPO Milano’da İtalyan, İspanyol zeytin ve zeytinyağlarının yanında Türk zeytinyağının tanıtımını gerçekleştireceklerini, zeytin ağacının anayurdunun Anadolu olduğunu tüm dünyaya anlatacaklarını kaydetti.
Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, 31 Ekim-2 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan hasat şenliği ile eş zamanlı olarak İran, Irak, Rusya, Japonya, Çin Halk Cumhuriyeti, İngiltere, Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Brezilya'dan ithalatçıları Türkiye’de ağırlayacak bir “Alım Heyeti Organizasyonu” gerçekleştirecek.

Sofralık zeytin ve zeytinyağı üretiminde oluşacak artışın katma değere dönüşmesi için hedef pazar olarak belirledikleri ülkelere yönelik tanıtım çalışmalarını kesintisiz sürdürdüklerini anlatan Gündeş, “Türkiye’den zeytin ve zeytinyağı ithal eden ve etme potansiyeli yüksek ithalatçıları ticaret müşavirliklerimiz aracılığıyla Ayvalık Zeytin Hasat Şenliği ile eşzamanlı Türkiye’ye davet edeceğiz. İthalatçılara zeytin bahçelerini ve tesislerimizi de göstereceğiz. Bu sayede yeni ticari bağlantılara zemin hazırlayacağız” diye konuştu.

2015’İN İKİNCİ YARISI TANITIM ÇALIŞMALARI SÜRECEK

Türk zeytin ve zeytinyağının uluslar arası pazarlarda tanıtımı için gıda fuarlara yoğun katılım gösteren ZZTK, 2015 yılının ikinci yarısında ihracatta güçlü olduğu Amerika Birleşik Devletleri ve Suudi Arabistan ile bu yıl hedef ülke olarak belirlenen Hindistan'da fuarlara katılmaya hazırlanıyor.

ABD'nin Şikago şehrinde 15-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan PLMA-2015 Fuarı’nda Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtımını yapacak olan ZZTK, Türkiye’nin zeytinyağı ihracatında ikinci sırada yer alan Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde 17-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Foodex Saudi 2015 Fuarı’na katılarak Türk zeytin ve zeytinyağının bu pazardaki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Sofralık zeytin ve zeytinyağı için potansiyel bir pazar olarak görülen Hindistan'da ise 14-16 Eylül 2015 tarihleri arasında Annapoorna World of Food fuarına bir info stand ile katılım sağlanacak ve bu fuara eş zamanlı olarak zeytin ve zeytinyağı ihracatçılarımızın buradaki pazar payının artırılması için bir "Sektörel Ticaret Heyeti" organizasyonu gerçekleştirilecektir. Bu heyet sayesinde, Hindistan'ın ticaret merkezi olan Mumbai'de yapılacak ikili iş görüşmeleri ile katılımcı firmalarla Hindistan'ın önde gelen ithalatçılarının ve zeytin ve zeytinyağı firmalarının bir araya getirilmeleri hedeflenmektedir.

EXPO MİLANO’DA TÜRK ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI TANITILACAK

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtımını EXPO Milano’da sürdürecek. ZZTK, 15-31 Ağustos 2015 tarihleri arasında EXPO Milano’da Türkiye pavyonunda tanıtım etkinlikleri organize etme kararı aldı. ZZTK Başkanı M. Kadri Gündeş, İtalya’nın dünya zeytin ve zeytinyağı piyasasında İspanya ile birlikte zirvede yer aldığını, EXPO Milano’da İtalyan, İspanyol zeytin ve zeytinyağlarının yanında Türk zeytinyağının tanıtımını gerçekleştireceklerini, zeytin ağacının anayurdunun Anadolu olduğunu tüm dünyaya anlatacaklarını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.