Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Zeytinciler domuz nöbetinde

ASAYİŞ 10.12.2016 - 11:10, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2636+ kez okundu.
 

Zeytinciler domuz nöbetinde

Aydın’ın Didim ilçesinde popülasyonu hızla artan yaban domuzlarının zeytin ağaçlarına zarar verdiği belirtildi.

AYDIN- Didim Ziraat Odası eski yönetim kurulu üyesi Arif Manav, Akköy Kabaet mevkiinde yer alan zeytin ağaçlarının Milli Parklar sınırları içerisinde olması nedeniyle avlanmanın yasak olduğunu ve özellikle o bölgede körpe zeytin ağaçlarının yaban domuzları tarafından zarar gördüğünü söyledi. Akü ile çalışan ses ve kıvılcım çıkaran aygıtlarla zeytin tarlalarında sabahladıklarını ifade eden Manav, bölgenin doğal SİT alanı olması nedeniyle domuzların avlanmasının yasak olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Akköy mahallesinin menderes deltasının güney etekleri Kabaet değimiz mevkide doğal SİT Alanı olması nedeniyle avlanma yasağı var. Avlanma olmadığı için bölgede yabani domuzlar cirit atıyor. Özellikle körpe zeytinlerde zarar var. Zeytin ağaçlarını korumak için tek çare nöbet bekleyerek ses ve kıvılcım çıkaran aletler yanımıza alıp tarlada sabahlamaktır. Nöbet tutmazsak onca emek vererek büyüttüğümüz zeytin ağaçlarımızın dalı budağı bölgede popülasyonu yüksek yabani domuzlarca yerlere serilecek.” Manav, doğal SİT Alanları’nda yaşanan sorunların çözümü için yetkililerden yardım beklediklerini sözlerine ekledi.
Aydın’ın Didim ilçesinde popülasyonu hızla artan yaban domuzlarının zeytin ağaçlarına zarar verdiği belirtildi.

AYDIN- Didim Ziraat Odası eski yönetim kurulu üyesi Arif Manav, Akköy Kabaet mevkiinde yer alan zeytin ağaçlarının Milli Parklar sınırları içerisinde olması nedeniyle avlanmanın yasak olduğunu ve özellikle o bölgede körpe zeytin ağaçlarının yaban domuzları tarafından zarar gördüğünü söyledi. Akü ile çalışan ses ve kıvılcım çıkaran aygıtlarla zeytin tarlalarında sabahladıklarını ifade eden Manav, bölgenin doğal SİT alanı olması nedeniyle domuzların avlanmasının yasak olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Akköy mahallesinin menderes deltasının güney etekleri Kabaet değimiz mevkide doğal SİT Alanı olması nedeniyle avlanma yasağı var. Avlanma olmadığı için bölgede yabani domuzlar cirit atıyor. Özellikle körpe zeytinlerde zarar var. Zeytin ağaçlarını korumak için tek çare nöbet bekleyerek ses ve kıvılcım çıkaran aletler yanımıza alıp tarlada sabahlamaktır. Nöbet tutmazsak onca emek vererek büyüttüğümüz zeytin ağaçlarımızın dalı budağı bölgede popülasyonu yüksek yabani domuzlarca yerlere serilecek.”

Manav, doğal SİT Alanları’nda yaşanan sorunların çözümü için yetkililerden yardım beklediklerini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.