Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Zeytin Festivali’nde markalı ürün vurgusu

EKONOMİ 13.10.2019 - 15:39, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2515+ kez okundu.
 

Zeytin Festivali’nde markalı ürün vurgusu

Aydın’ın Didim İlçesi’nde, dünyaca ünlü Apollon Tapınağı önünde düzenlenen 4. Uluslararası Didim Zeytin Festivali, yoğun bir katılımla sürerken, festivalde ‘zeytin reçeli’ ilgi gördü.

AYDIN - Didim Zeytin Festivali’nde en çok ilgi gören ürünlerden biri olan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Didim Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri tarafından hazırlanan zeytin reçeli olduğunu savunan girişimci iş kadını Ayşe Karapınar, kendisinin de bir zeytin üreticisi olduğunu ifade ederek, öğrenciler tarafından hazırlan zeytin reçelin nadide bir tadı olduğunu, ancak bunun marka olmasını arzu ettiklerini belirtti. Bölgede ilk defa zeytin dalından mangal kömürü üretilmesine öncülük ettiğini belirten girişimci iş kadını Ayşe Karapınar, ilçe genelinde 1 milyon 200 bin zeytin ağacı varlığının önemli bir potansiyel olduğunu, zeytin, zeytinyağı, zeytin mangal kömürü ve zeytin reçeli gibi buluşlarla markalaşmaya gidilmesinin bölgede zeytin üreticilerine önemli bir ekonomik değer kazandıracağı gibi zeytin sektöründeki zinciri de canlandıracağını sözlerine ekledi. Festivale katılımın daha fazla olması için festival tarihinin turizm sezonun ortalarına doğru alınmasının önemine değinen Ziraat Mühendisi Ebru Ayyıldız da, Didim’de bu yıl dördüncüsü düzenlenen zeytin festivalinin turistik bir şehir olan ilçe tanıtımına katkı sağladığı gibi festival kapsamında bölgeye gelen zeytin sektöründe yer alan kuruluşlarla üreticilerin buluşmasına olanak sağlayacağını, program kapsamında uzmanların da zeytin konusunda sundukları yeni bilgi paylaşımların sektöre katkı sunacağına inandığını ifade etti.  
Aydın’ın Didim İlçesi’nde, dünyaca ünlü Apollon Tapınağı önünde düzenlenen 4. Uluslararası Didim Zeytin Festivali, yoğun bir katılımla sürerken, festivalde ‘zeytin reçeli’ ilgi gördü.

AYDIN - Didim Zeytin Festivali’nde en çok ilgi gören ürünlerden biri olan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Didim Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri tarafından hazırlanan zeytin reçeli olduğunu savunan girişimci iş kadını Ayşe Karapınar, kendisinin de bir zeytin üreticisi olduğunu ifade ederek, öğrenciler tarafından hazırlan zeytin reçelin nadide bir tadı olduğunu, ancak bunun marka olmasını arzu ettiklerini belirtti.

Bölgede ilk defa zeytin dalından mangal kömürü üretilmesine öncülük ettiğini belirten girişimci iş kadını Ayşe Karapınar, ilçe genelinde 1 milyon 200 bin zeytin ağacı varlığının önemli bir potansiyel olduğunu, zeytin, zeytinyağı, zeytin mangal kömürü ve zeytin reçeli gibi buluşlarla markalaşmaya gidilmesinin bölgede zeytin üreticilerine önemli bir ekonomik değer kazandıracağı gibi zeytin sektöründeki zinciri de canlandıracağını sözlerine ekledi.

Festivale katılımın daha fazla olması için festival tarihinin turizm sezonun ortalarına doğru alınmasının önemine değinen Ziraat Mühendisi Ebru Ayyıldız da, Didim’de bu yıl dördüncüsü düzenlenen zeytin festivalinin turistik bir şehir olan ilçe tanıtımına katkı sağladığı gibi festival kapsamında bölgeye gelen zeytin sektöründe yer alan kuruluşlarla üreticilerin buluşmasına olanak sağlayacağını, program kapsamında uzmanların da zeytin konusunda sundukları yeni bilgi paylaşımların sektöre katkı sunacağına inandığını ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.