Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

‘Zeybeklerin Sesi Gecesi’nde kursiyerler hünerlerini sergiledi

GENEL 21.06.2019 - 15:45, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3578+ kez okundu.
 

‘Zeybeklerin Sesi Gecesi’nde kursiyerler hünerlerini sergiledi

Aydın Folklor Araştırma Gençlik ve Spor Derneği (AYFAD), bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Zeybeklerin Sesi” isimli gecesi Hidayet Sayın Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

AYDIN - AYFAD Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldırım yaptığı açılış konuşmasında Zeybeklik, Aydın ve Türk Kültürü’ne hizmet amacı ile çıktıkları yolda 3’üncü yılı geride bıraktıklarını belirterek, “3 yıldır devam eden faaliyetlerimizde 250 kursiyerimiz eğitim altı. Bu yıl ise 65 kursiyerimiz ile sizlere gösteri yapacağız. Derneğimizin devam eden bu çalışmalarında çocuklarımız anne ve babalarını izlemeye geliyorlar. AYFAD olarak 7’den 70’e herkese verdiğimiz folklor eğitimi yanı sıra kültürel araştırma ve gezilerimizde oluyor. Yapmış olduğumuz kültürel araştırma çalışmalarımızı belgeliyoruz. Amacımız zeybek kültürümüzü yaşamaya ve yaşatmaya devam etmektir” dedi. Kursiyerlerin izleyicilere muhteşem bir zeybek ziyafeti sonrası AYFAD üyesi Elif Akkaya “Dostum dostum” türküsü ile geceye renk kattı. Milli Mücadele yıllarında tarihte önemli bir yeri olan Malgaç Baskını’nın 100’üncü yılı anma etkinlikleri çerçevesinde Milli Mücadele Kahramanı Yörük Ali Efe ve isimsiz kahramanların anısına tüm AYFAD ekibi Yörük Ali Türküsü’nü izleyicilerle birlikte söyledi. Türküye dernek üyesi Akın Can bağlaması ile eşlik etti. Etkinlik toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.
Aydın Folklor Araştırma Gençlik ve Spor Derneği (AYFAD), bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Zeybeklerin Sesi” isimli gecesi Hidayet Sayın Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

AYDIN - AYFAD Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldırım yaptığı açılış konuşmasında Zeybeklik, Aydın ve Türk Kültürü’ne hizmet amacı ile çıktıkları yolda 3’üncü yılı geride bıraktıklarını belirterek, “3 yıldır devam eden faaliyetlerimizde 250 kursiyerimiz eğitim altı. Bu yıl ise 65 kursiyerimiz ile sizlere gösteri yapacağız. Derneğimizin devam eden bu çalışmalarında çocuklarımız anne ve babalarını izlemeye geliyorlar. AYFAD olarak 7’den 70’e herkese verdiğimiz folklor eğitimi yanı sıra kültürel araştırma ve gezilerimizde oluyor. Yapmış olduğumuz kültürel araştırma çalışmalarımızı belgeliyoruz. Amacımız zeybek kültürümüzü yaşamaya ve yaşatmaya devam etmektir” dedi.

Kursiyerlerin izleyicilere muhteşem bir zeybek ziyafeti sonrası AYFAD üyesi Elif Akkaya “Dostum dostum” türküsü ile geceye renk kattı.

Milli Mücadele yıllarında tarihte önemli bir yeri olan Malgaç Baskını’nın 100’üncü yılı anma etkinlikleri çerçevesinde Milli Mücadele Kahramanı Yörük Ali Efe ve isimsiz kahramanların anısına tüm AYFAD ekibi Yörük Ali Türküsü’nü izleyicilerle birlikte söyledi. Türküye dernek üyesi Akın Can bağlaması ile eşlik etti.

Etkinlik toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.