Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Zeus Mağarası turizme kazandırılıyor

TURİZM 27.03.2019 - 17:33, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3897+ kez okundu.
 

Zeus Mağarası turizme kazandırılıyor

Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel mağarada incelemede bulundu

AYDIN - Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’da bulunan Zeus Mağarası’nın turizme kazandırılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi. Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Park Müdürü Koray Işık ve Kuşadası Belediyesi sorumlularının katılımıyla Zeus Mağarası’nda proje çalışmaları ile ilgili olarak incelemelerde bulundu. Edinilen bilgiye göre, Zeus Mağarası’nın turizme kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, birinci derece koruma alanı içindeki mağaranın korunması da sağlanacak. Özellikle yaz aylarında büyük ilgi gören ve ziyaretçi akınına uğraşan Dilek Milli Parkı Markı girişindeki Zeus Mağarası’nın restorasyonu ve çevre düzenlemesi sağlanarak, tahrip olmasının gönüne geçilmesi hedefleniyor.
Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel mağarada incelemede bulundu

AYDIN - Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’da bulunan Zeus Mağarası’nın turizme kazandırılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Park Müdürü Koray Işık ve Kuşadası Belediyesi sorumlularının katılımıyla Zeus Mağarası’nda proje çalışmaları ile ilgili olarak incelemelerde bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Zeus Mağarası’nın turizme kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, birinci derece koruma alanı içindeki mağaranın korunması da sağlanacak. Özellikle yaz aylarında büyük ilgi gören ve ziyaretçi akınına uğraşan Dilek Milli Parkı Markı girişindeki Zeus Mağarası’nın restorasyonu ve çevre düzenlemesi sağlanarak, tahrip olmasının gönüne geçilmesi hedefleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.