Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Zabıta esnafa göz açtırmıyor

18.05.2015 - 11:16, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3907+ kez okundu.
 

Zabıta esnafa göz açtırmıyor

Aydın’ın Didim ilçesinde oda ve meslek örgütlerinin temsilcilerinin de katılımıyla son şekli hazırlanan ve geçtiğimiz aylarda belediye meclisinde kabul edilen yaya yönetmeliği denetimleri sürüyor.

Uygulama kapsamında Cumhuriyet Caddesi, Şehit Rıdvan Çakır Caddesi, Atatürk Bulvarı gibi bölgelerde esnaflara yapılan tebligatların neticesinde, uygulama belediye zabıtaların denetiminde gerçekleştiriliyor. Turizm sezon hazırlıkların sürdüğü ilçede belediye başkanı Ahmet Deniz Atabay, karalılıkla süründürülen uygulamada Kaymakamlık ve ilgili kurumlarla da işbirliği içerisinde olduklarını ifade etti. Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, Belediye Meclisinde kabul edilen “Didim ilçesi Yaya kaldırım yönetmeliği”  uygulamada yanlış görünen hususların olduğunu savundu.  Uygulama ilçe esnafında bir durgunluk yaşattığını ve esnaftan şikâyetler aldıklarını belirten Yıldırım, “Değerlendirmeler her bölge için ayrı ayrı yapılması gerekir. Tapu sınırlarında kalan çekme mesafeleri kat maliklerinin izni alınarak ilgili esnafın kullanması sağlanmalı. Fast Food ve benzeri işyerleri, lokanta ve pastane gibi değerlendirilirken,  zincir marketlerin çekme mesafeleri içinde kullandıkları depo alanlar kaldırılmalı ve saçak mesafelerinin esnaf tarafından kullanılmasına müsaade edilmelidir” dedi.
Aydın’ın Didim ilçesinde oda ve meslek örgütlerinin temsilcilerinin de katılımıyla son şekli hazırlanan ve geçtiğimiz aylarda belediye meclisinde kabul edilen yaya yönetmeliği denetimleri sürüyor.

Uygulama kapsamında Cumhuriyet Caddesi, Şehit Rıdvan Çakır Caddesi, Atatürk Bulvarı gibi bölgelerde esnaflara yapılan tebligatların neticesinde, uygulama belediye zabıtaların denetiminde gerçekleştiriliyor.

Turizm sezon hazırlıkların sürdüğü ilçede belediye başkanı Ahmet Deniz Atabay, karalılıkla süründürülen uygulamada Kaymakamlık ve ilgili kurumlarla da işbirliği içerisinde olduklarını ifade etti.

Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, Belediye Meclisinde kabul edilen “Didim ilçesi Yaya kaldırım yönetmeliği”  uygulamada yanlış görünen hususların olduğunu savundu.  Uygulama ilçe esnafında bir durgunluk yaşattığını ve esnaftan şikâyetler aldıklarını belirten Yıldırım, “Değerlendirmeler her bölge için ayrı ayrı yapılması gerekir. Tapu sınırlarında kalan çekme mesafeleri kat maliklerinin izni alınarak ilgili esnafın kullanması sağlanmalı. Fast Food ve benzeri işyerleri, lokanta ve pastane gibi değerlendirilirken,  zincir marketlerin çekme mesafeleri içinde kullandıkları depo alanlar kaldırılmalı ve saçak mesafelerinin esnaf tarafından kullanılmasına müsaade edilmelidir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.