Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Yurt dışı üretici fiyat endeksi aylık yüzde 1,32 düştü

EKONOMİ 21.01.2019 - 11:25, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3401+ kez okundu.
 

Yurt dışı üretici fiyat endeksi aylık yüzde 1,32 düştü

Ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen yurt dışı üretici fiyat endeksi yüzde 1.32 düştü.

AYDIN- Ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE), 2018 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1,32 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 33,45, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 33,45 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 35,70 artış gösterdi. TÜİK'in verilerine göre, sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 1,94, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 1,31 düşüş olarak gerçekleşti. Aylık en fazla düşüş kok ve rafine petrol ürünlerinde gerçekleşti Bir önceki aya göre en fazla düşüş, yüzde 17,65 ile kok ve rafine petrol ürünleri, yüzde 2,50 ile ana metaller, yüzde 2,40 ile diğer madencilik ve taşocakçılığı ürünleri sektöründe gerçekleşti. Ana sanayi gruplarında en fazla aylık düşüş enerji mallarında gerçekleşti Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2018 yılı Aralık ayında en fazla aylık düşüş yüzde 17,65 ile enerji mallarında gerçekleşti.
Ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen yurt dışı üretici fiyat endeksi yüzde 1.32 düştü.

AYDIN- Ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE), 2018 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1,32 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 33,45, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 33,45 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 35,70 artış gösterdi.

TÜİK'in verilerine göre, sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 1,94, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 1,31 düşüş olarak gerçekleşti.

Aylık en fazla düşüş kok ve rafine petrol ürünlerinde gerçekleşti

Bir önceki aya göre en fazla düşüş, yüzde 17,65 ile kok ve rafine petrol ürünleri, yüzde 2,50 ile ana metaller, yüzde 2,40 ile diğer madencilik ve taşocakçılığı ürünleri sektöründe gerçekleşti.

Ana sanayi gruplarında en fazla aylık düşüş enerji mallarında gerçekleşti

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2018 yılı Aralık ayında en fazla aylık düşüş yüzde 17,65 ile enerji mallarında gerçekleşti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.