Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Yük hayvanları azat edildi

GENEL 12.12.2018 - 12:03, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1662+ kez okundu.
 

Yük hayvanları azat edildi

Türkiye’de en fazla zeytin üretiminin yapılığı illerin başında gelen Aydın’da bu yıl zeytin ağaçlarının ürün vermeyince yük hayvanlarına gün doğdu.

AYDIN- Bir çok köylü taşıyacak yükü olmayınca eşekleri azat etti. Kırsal köylerde sezon boyunca yükten uzak bir dönem geçirecek olan eşekler özgürlüğün tadını çıkarıyor. Aydın’ın dağ köylerindeki engebeli arazilerde bulunan zeytin ağaçları bu yıl meyve vermedi. Aydın’ın 2 yılda bir ürün veren memecik türü zeytinlerde bu sezon yok yılı yaşanınca yük hayvanları da boşa düştü. Saman ve yem fiyatlarının oldukça yüksek olması nedeniyle azat edilen yük hayvanlarının köylerde özgürce dolaşmaları ilginç görüntüler oluşturuyor. Aydın’ın Çine ilçesine bağlı Akçova Mahallesi’nde azat edilen eşekler, her gün mahalle turuna çıkıyor. Mahallenin kenarındaki otlaklarda otlayıp karınlarını doyuran eşekler zaman zaman da saman pazarına inip burada topluca vakit geçiriyor.
Türkiye’de en fazla zeytin üretiminin yapılığı illerin başında gelen Aydın’da bu yıl zeytin ağaçlarının ürün vermeyince yük hayvanlarına gün doğdu.

AYDIN- Bir çok köylü taşıyacak yükü olmayınca eşekleri azat etti. Kırsal köylerde sezon boyunca yükten uzak bir dönem geçirecek olan eşekler özgürlüğün tadını çıkarıyor.

Aydın’ın dağ köylerindeki engebeli arazilerde bulunan zeytin ağaçları bu yıl meyve vermedi. Aydın’ın 2 yılda bir ürün veren memecik türü zeytinlerde bu sezon yok yılı yaşanınca yük hayvanları da boşa düştü. Saman ve yem fiyatlarının oldukça yüksek olması nedeniyle azat edilen yük hayvanlarının köylerde özgürce dolaşmaları ilginç görüntüler oluşturuyor.

Aydın’ın Çine ilçesine bağlı Akçova Mahallesi’nde azat edilen eşekler, her gün mahalle turuna çıkıyor. Mahallenin kenarındaki otlaklarda otlayıp karınlarını doyuran eşekler zaman zaman da saman pazarına inip burada topluca vakit geçiriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.