Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

YSK’yı istifaya davet ettiler

SİYASET 09.05.2019 - 10:21, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3741+ kez okundu.
 

YSK’yı istifaya davet ettiler

YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal kararına bir tepki de Emek ve Demokrasi Platformu’ndan geldi. Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda toplanan platform üyeleri ortak bir basın açıklamasıyla YSK’yı istifaya davet etti.

YSK HUKUKA DARBE YAPMIŞTIR AYDIN- Açıklamayı yapan Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Kadir Özdemir, Türkiye demokrasi tarihine, halkın iradesinin gasp edildiği yeni bir tarihin daha eklendiğini belirterek, ‘’6 Mayıs 2019 tarihli YSK kararıyla ülkemizde demokrasiden geriye kalan son haklardan birine, seçme ve seçilme hakkına da el uzatılmıştır. YSK hukuka darbe yapmıştır’’ dedi. YSK’nın verdiği bu karar ile toplumun vicdanını yaraladığını ve halkın iradesine tuzak kurduğunu kaydeden Başkan Özdemir, ‘’Halkın iradesi gasp edilmiştir. YSK’nın bundan sonra vereceği tüm kararlar şaibe şüphesi taşıyacağından, YSK üyeleri derhal istifa etmelidir’’ dedi. HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK YSK’nın, aldığı bu karar ile İstanbul’un seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve ona oy verenlere yönelik saygısızlık yapmadığını, bu karar ile 82 milyon yurttaşa karşı bir saygısızlık yaptığını belirten Başkan Özdemir, ‘’Aynı seçimde, aynı sandık kurallarıyla, aynı zarftan çıkan 3 oyun geçerli, sadece iktidar partisinin kaybettiği Büyükşehir Belediyesi oylarının geçersiz olduğuna dair karar verenler, ‘partiye göre hukuk, parti içi hukuk’ anlayışının egemenliğini ilan etmişlerdir. Bu ülkede demokrasiyi yeniden var edecek olanlar, haktan, hukuktan, adaletten yana olanlar ve demokraside buluşanlardır’’ şeklinde konuştu. Konuşmasını ‘’her şey çok güzel olacak’’ sözleriyle sonlandıran Başkan Özdemir, ‘’Mutlaka kazanacağız’’ dedi. Platformda, CHP, EMEP, ÖDP, TİP, KESK, DİSK, İHD, ÇDDD, Alevi Kültür derneği Tüm Emekliler Sendikası, Alevi Bektaş veli Anadolu kültür vakfı, Tabipler Odası, Belediye Sen yer aldığı belirtildi.
YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal kararına bir tepki de Emek ve Demokrasi Platformu’ndan geldi. Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda toplanan platform üyeleri ortak bir basın açıklamasıyla YSK’yı istifaya davet etti.

YSK HUKUKA DARBE YAPMIŞTIR

AYDIN- Açıklamayı yapan Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Kadir Özdemir, Türkiye demokrasi tarihine, halkın iradesinin gasp edildiği yeni bir tarihin daha eklendiğini belirterek, ‘’6 Mayıs 2019 tarihli YSK kararıyla ülkemizde demokrasiden geriye kalan son haklardan birine, seçme ve seçilme hakkına da el uzatılmıştır. YSK hukuka darbe yapmıştır’’ dedi.

YSK’nın verdiği bu karar ile toplumun vicdanını yaraladığını ve halkın iradesine tuzak kurduğunu kaydeden Başkan Özdemir, ‘’Halkın iradesi gasp edilmiştir. YSK’nın bundan sonra vereceği tüm kararlar şaibe şüphesi taşıyacağından, YSK üyeleri derhal istifa etmelidir’’ dedi.

HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK

YSK’nın, aldığı bu karar ile İstanbul’un seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve ona oy verenlere yönelik saygısızlık yapmadığını, bu karar ile 82 milyon yurttaşa karşı bir saygısızlık yaptığını belirten Başkan Özdemir, ‘’Aynı seçimde, aynı sandık kurallarıyla, aynı zarftan çıkan 3 oyun geçerli, sadece iktidar partisinin kaybettiği Büyükşehir Belediyesi oylarının geçersiz olduğuna dair karar verenler, ‘partiye göre hukuk, parti içi hukuk’ anlayışının egemenliğini ilan etmişlerdir. Bu ülkede demokrasiyi yeniden var edecek olanlar, haktan, hukuktan, adaletten yana olanlar ve demokraside buluşanlardır’’ şeklinde konuştu.

Konuşmasını ‘’her şey çok güzel olacak’’ sözleriyle sonlandıran Başkan Özdemir, ‘’Mutlaka kazanacağız’’ dedi.

Platformda, CHP, EMEP, ÖDP, TİP, KESK, DİSK, İHD, ÇDDD, Alevi Kültür derneği Tüm Emekliler Sendikası, Alevi Bektaş veli Anadolu kültür vakfı, Tabipler Odası, Belediye Sen yer aldığı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.