Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Yörük Şenliği gibi asker eğlencesi

GÜNCEL 22.10.2017 - 13:27, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3033+ kez okundu.
 

Yörük Şenliği gibi asker eğlencesi

Aydın’ın Germencik İlçesinde Germencik Yörükler Derneği’nin kurucularından Gazeteci Yazar Hasan Debreli Kacar, gazetesinde çalışan arkadaşları Galip Aslan ve Zeliha Aslan’ın oğulları Neşat Aslan’a Yörük Şenliği gibi asker eğlencesi düzenledi.

AYDIN- Aydın’ın batısında Yörük Ateşi’ni ilk yakan adam olarak bilinen Hasan Debreli Kacar, düzenlenen asker eğlencesinde çalışma arkadaşlarını ve Germencikli askerlere unutulmaz bir Yörük Şenliği gecesi yaşatırken, asker gençlerin de ilgi ve sevgi odağı oldu. Geceye renk katan ve gerek şiirleri ile gerek oyunları, gerekse yöresel kıyafetleri bir çok Yörük Derneği, efeler ve yöresel yerel sanatçılarımız da şenlikte Germencikli askerlerimizi coşturdular. Şenliğe Aymelek Dernek Başkanı Yurdagül Altınbaş olmak üzere yerel sanatçılarımız Eşref Gülpınar ve Mustafa Ali Şahin, Şehit Cafer Efe Yörük Derneği Başkanı Kamuran Güler ve ekibi, Germencik Yörükler Derneği Başkanı Ruhi Doğan ve ekibi, İncirliova Yörükler Derneği Başkanı İzzet Efe Çizme İncirliova ve ekibine ayrıca Germencik Ak Parti ilçe temsilcisi Şeref Kara, Ak Parti Germencik Kadın Kolları Başkanı Ayşe Ünal  ve Ege’nin en ünlü cazgırlarından Yenipazar’dan Metin Bulut, ayrıca davul zurna ekibi olarak Türkiye genelinde tanınmış bir çok başarılara imza atmış büyük üstad Tibet Var ve ekibine, Germencik’in tanınmış ve dalında usta orkestracı İsmet Torlup ve ekibi Germencik’te bir ilke imza attılar. Germencikli gençlerin asker eğlencesinde Yeni Ufuk Gazetemize açıklama yapan Aydın’n batısında Yörük ateşini ilk yakan adam olarak bilinen Hasan Debreli Kacar, şunları söyledi: “Bu gecenin düzenlenmesinde tabii ki asker gençlerimizin talepleri ve istekleri benim için önemliydi. Bizim yöremizin öz kültürü olan Yörüklük kültürünün bizden sonraki nesillere aktarılabilmesi için gençlerimize bu tür etkinliklerle kültürümüzü tanıtmamız ve bundan sonra da yaşatmalarını sağlayabilme açısından önemli bir geceyi sevgili dostlarım, arkadaşlarım efeler, yerel sanatçılarımız ve Yörük Dernekleri ile birlikte asker gençlerimize güzel bir gece yaşatmak istedik. Bunu da arkadaşlarımla birlikte başardığımızı sanıyorum. Gençlerimizi mutlu edebildiysek ne mutlu bize.”
Aydın’ın Germencik İlçesinde Germencik Yörükler Derneği’nin kurucularından Gazeteci Yazar Hasan Debreli Kacar, gazetesinde çalışan arkadaşları Galip Aslan ve Zeliha Aslan’ın oğulları Neşat Aslan’a Yörük Şenliği gibi asker eğlencesi düzenledi.

AYDIN- Aydın’ın batısında Yörük Ateşi’ni ilk yakan adam olarak bilinen Hasan Debreli Kacar, düzenlenen asker eğlencesinde çalışma arkadaşlarını ve Germencikli askerlere unutulmaz bir Yörük Şenliği gecesi yaşatırken, asker gençlerin de ilgi ve sevgi odağı oldu.

Geceye renk katan ve gerek şiirleri ile gerek oyunları, gerekse yöresel kıyafetleri bir çok Yörük Derneği, efeler ve yöresel yerel sanatçılarımız da şenlikte Germencikli askerlerimizi coşturdular. Şenliğe Aymelek Dernek Başkanı Yurdagül Altınbaş olmak üzere yerel sanatçılarımız Eşref Gülpınar ve Mustafa Ali Şahin, Şehit Cafer Efe Yörük Derneği Başkanı Kamuran Güler ve ekibi, Germencik Yörükler Derneği Başkanı Ruhi Doğan ve ekibi, İncirliova Yörükler Derneği Başkanı İzzet Efe Çizme İncirliova ve ekibine ayrıca Germencik Ak Parti ilçe temsilcisi Şeref Kara, Ak Parti Germencik Kadın Kolları Başkanı Ayşe Ünal  ve Ege’nin en ünlü cazgırlarından Yenipazar’dan Metin Bulut, ayrıca davul zurna ekibi olarak Türkiye genelinde tanınmış bir çok başarılara imza atmış büyük üstad Tibet Var ve ekibine, Germencik’in tanınmış ve dalında usta orkestracı İsmet Torlup ve ekibi Germencik’te bir ilke imza attılar.

Germencikli gençlerin asker eğlencesinde Yeni Ufuk Gazetemize açıklama yapan Aydın’n batısında Yörük ateşini ilk yakan adam olarak bilinen Hasan Debreli Kacar, şunları söyledi:

“Bu gecenin düzenlenmesinde tabii ki asker gençlerimizin talepleri ve istekleri benim için önemliydi. Bizim yöremizin öz kültürü olan Yörüklük kültürünün bizden sonraki nesillere aktarılabilmesi için gençlerimize bu tür etkinliklerle kültürümüzü tanıtmamız ve bundan sonra da yaşatmalarını sağlayabilme açısından önemli bir geceyi sevgili dostlarım, arkadaşlarım efeler, yerel sanatçılarımız ve Yörük Dernekleri ile birlikte asker gençlerimize güzel bir gece yaşatmak istedik. Bunu da arkadaşlarımla birlikte başardığımızı sanıyorum. Gençlerimizi mutlu edebildiysek ne mutlu bize.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.