Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Yörük: Mustafa Savaş bilmeden konuşuyor

SİYASET 29.01.2019 - 13:13, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3990+ kez okundu.
 

Yörük: Mustafa Savaş bilmeden konuşuyor

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Yörük, AK Parti Aydın Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş'a yanıt verdi.

AYDIN- Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Hasan Yörük, AK Parti Aydın Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Savaş’ın bilmeden konuştuğunu. Bilmediği konuları bilenlere dahi sormadığını söyledi. Mustafa Savaş’ın, Koçarlı’da “Aydın’ın bir imar planı yönetmeliği yok, yatırımcı fabrikayı nereye yapacağını bilmeden nasıl gelsin” şeklinde açıklamalar yaptığını anımsatan Yörük, yaptığı yazılı açıklamada, “Sayın Mustafa Savaş dün Koçarlı’da konuşmuş. Basından takip ettiğim kadarıyla Sayın Milletvekili, anlamadığı konuları bilenlere danışmadan açıklama yapmasıyla meşhur olma yolunda da hızla ilerliyor. Bu sefer de Aydın’ın bir imar planı yönetmeliği yok, yatırımcı fabrikayı nereye yapacağını bilmeden nasıl gelsin demiş” şeklinde konuştu. “Sayın Savaş, sana adım adım ve seni aydınlatarak cevap vereyim ki, bir daha bilmediğin sulara girerken çevrene danışmayı unutma” diyen İmar Komisyonu Başkanı Hasan Yörük, şunları söyledi: “Öncelikle yatırımlara ilişkin yer seçim kararları, yönetmelikle değil, imar planlarıyla alınır. Zaten imar plan yönetmeliği diye bir yönetmelik türü de henüz icat edilmedi. Bu ilde de Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmış ve yürürlükte olan bir imar planı var. Kendi partinin ihtisas komisyonu üyesine lütfedip sorsaydın, planla ilgili detaylı bilgi dahi alabilirdin. Bu planda, yatırım alanları her sektörde ayrı ayrı tespit edildi. Sen hiç canını sıkma. Yani bu şehre gelen yatırımcı, nereye, ne yapacağını senden daha iyi biliyor. Yatırımcıyı da bu kadar düşünüyorsunuz madem, siz Ankara’da geçirdiğiniz vaktinizi yüzde 100’ün üstünde zam yaptığınız elektrik maliyetlerini düşürmeye ayırın, gerisini belediyeler burada halleder, siz hiç merak etmeyin. Hem bir hemşehriniz, hem de yaşça büyüğünüz olarak da size tavsiyem, seçimden sonra da Aydın’a, Aydın’ın dertlerine vakit ayırın, daha sık gelin. Belki bu şehir için yapabileceğiniz küçücük de olsa bir şeyler bulursunuz. Şunu da hatırlatayım, söz vermiş olduğunuz Aydın-Denizli Otobanı’nı neden yaptıramadığınızı söyle, bir de bizim havaalanı ne oldu?"
Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Yörük, AK Parti Aydın Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş'a yanıt verdi.

AYDIN- Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Hasan Yörük, AK Parti Aydın Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Savaş’ın bilmeden konuştuğunu. Bilmediği konuları bilenlere dahi sormadığını söyledi.

Mustafa Savaş’ın, Koçarlı’da “Aydın’ın bir imar planı yönetmeliği yok, yatırımcı fabrikayı nereye yapacağını bilmeden nasıl gelsin” şeklinde açıklamalar yaptığını anımsatan Yörük, yaptığı yazılı açıklamada, “Sayın Mustafa Savaş dün Koçarlı’da konuşmuş. Basından takip ettiğim kadarıyla Sayın Milletvekili, anlamadığı konuları bilenlere danışmadan açıklama yapmasıyla meşhur olma yolunda da hızla ilerliyor. Bu sefer de Aydın’ın bir imar planı yönetmeliği yok, yatırımcı fabrikayı nereye yapacağını bilmeden nasıl gelsin demiş” şeklinde konuştu.

“Sayın Savaş, sana adım adım ve seni aydınlatarak cevap vereyim ki, bir daha bilmediğin sulara girerken çevrene danışmayı unutma” diyen İmar Komisyonu Başkanı Hasan Yörük, şunları söyledi:

“Öncelikle yatırımlara ilişkin yer seçim kararları, yönetmelikle değil, imar planlarıyla alınır. Zaten imar plan yönetmeliği diye bir yönetmelik türü de henüz icat edilmedi.

Bu ilde de Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmış ve yürürlükte olan bir imar planı var. Kendi partinin ihtisas komisyonu üyesine lütfedip sorsaydın, planla ilgili detaylı bilgi dahi alabilirdin. Bu planda, yatırım alanları her sektörde ayrı ayrı tespit edildi. Sen hiç canını sıkma. Yani bu şehre gelen yatırımcı, nereye, ne yapacağını senden daha iyi biliyor. Yatırımcıyı da bu kadar düşünüyorsunuz madem, siz Ankara’da geçirdiğiniz vaktinizi yüzde 100’ün üstünde zam yaptığınız elektrik maliyetlerini düşürmeye ayırın, gerisini belediyeler burada halleder, siz hiç merak etmeyin.

Hem bir hemşehriniz, hem de yaşça büyüğünüz olarak da size tavsiyem, seçimden sonra da Aydın’a, Aydın’ın dertlerine vakit ayırın, daha sık gelin. Belki bu şehir için yapabileceğiniz küçücük de olsa bir şeyler bulursunuz. Şunu da hatırlatayım, söz vermiş olduğunuz Aydın-Denizli Otobanı’nı neden yaptıramadığınızı söyle, bir de bizim havaalanı ne oldu?"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.