Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Yörük Ali Efe Köprüsü açıldı

GÜNCEL 30.11.2017 - 12:29, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2952+ kez okundu.
 

Yörük Ali Efe Köprüsü açıldı

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Dalama Yörük Ali Efe Köprüsü,"Topuklu Efe" Özlem Çerçioğlu tarafından açıldı.

AYDIN- İlçe belediye başkanları, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, köprü girişinde alkışlarla karşılandı. Çerçioğlu, havanın soğuk olmasına rağmen törene yoğun ilgi gösteren Dalamalı kadınlarla birlikte oturdu. ÇERÇİOĞLU: YÖRÜK ALİ EFEMİZİN ADINI YAŞATIYORUZ Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitleri minnetle andıklarını söyleyen Başkan Çerçioğlu, "Yörük Ali Efemiz, milli mücadelemizin parlayan yıldızlarından. Efelerimiz sayesinde bugün bir araya gelebiliyoruz. Onlara borcumuzu ödeyemeyiz. Onların adlarını yaşatmak bizlerin boynunun borcu" diye konuşarak, "Efemizin adını, ona türkü yakılan bu soğuk suların üzerine yaptığımız köprüyle yaşatıyoruz" dedi. ÇERÇİOĞLU: VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTTUK Aydın'a verdiği sözleri teker teker gerçekleştirdikleri söyleyen Başkan Çerçioğlu, "2013 yılında sizlerle bir araya geldiğimizde, buradaki köprünün dar olduğunu, eskidiğini, yenisini istediğinizi söylemiştiniz. Ne mutlu bize ki, köprümüzü bitirdik, kullanımınıza sunuyoruz" diye konuştu. 11.5 metre genişliğindeki köprünün 4 milyon liraya mal olduğunu söyleyen Çerçioğlu, "Bu köprü bittiği zaman Menderes'in üzerinde bir gerdanlık gibi ışıl ışıl olacak demiştim, verdiğimiz sözü bir kez daha tuttuk. Akşamları köprümüz bir gerdanlık gibi parlayacak" diye konuştu. EFELER'E 342 MİLYON YATIRIM Aydın'ı Türkiye'nin parlayan yıldızı yapmak için var gücüyle çalıştığını söyleyen Çerçioğlu, bugüne kadar Efeler ilçesine 342 milyon TL yatırım yapıldığını, ilçe genelinde 1 milyon 192 bin 134 metrekare yol yapıldığını hatırlattı. ASKİ'nin de Efeler ilçesinde toplam 180 bin 226 metre altyapı çalışması yaptığını söyleyen Çerçioğlu, 3 adet içme suyu kuyusunun ve 6 yeni içme suyu arıtma tesisinin vatandaşın hizmetine sunulduğunu söyledi. ÇERÇİOĞLU'NDAN YAVUZKÖYLÜLERE MÜJDE "Yavuzköylülere bir müjde vermek istiyorum" diyen Özlem Çerçioğlu, "O çok istediğiniz köprüye on gün sonra başlayacağız, bir ay içinde de bitireceğiz" diye konuştu. Törene katılan vatandaşlar, köprünün yenisini yaptırarak ulaşımı kolaylaştıran ve Dalama'ya yeni bir köprü kazandıran Özlem Çerçioğlu'na teşekkür ettiler.
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Dalama Yörük Ali Efe Köprüsü,"Topuklu Efe" Özlem Çerçioğlu tarafından açıldı.

AYDIN- İlçe belediye başkanları, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, köprü girişinde alkışlarla karşılandı. Çerçioğlu, havanın soğuk olmasına rağmen törene yoğun ilgi gösteren Dalamalı kadınlarla birlikte oturdu.

ÇERÇİOĞLU: YÖRÜK ALİ EFEMİZİN ADINI YAŞATIYORUZ

Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitleri minnetle andıklarını söyleyen Başkan Çerçioğlu, "Yörük Ali Efemiz, milli mücadelemizin parlayan yıldızlarından. Efelerimiz sayesinde bugün bir araya gelebiliyoruz. Onlara borcumuzu ödeyemeyiz. Onların adlarını yaşatmak bizlerin boynunun borcu" diye konuşarak, "Efemizin adını, ona türkü yakılan bu soğuk suların üzerine yaptığımız köprüyle yaşatıyoruz" dedi.

ÇERÇİOĞLU: VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTTUK

Aydın'a verdiği sözleri teker teker gerçekleştirdikleri söyleyen Başkan Çerçioğlu, "2013 yılında sizlerle bir araya geldiğimizde, buradaki köprünün dar olduğunu, eskidiğini, yenisini istediğinizi söylemiştiniz. Ne mutlu bize ki, köprümüzü bitirdik, kullanımınıza sunuyoruz" diye konuştu. 11.5 metre genişliğindeki köprünün 4 milyon liraya mal olduğunu söyleyen Çerçioğlu, "Bu köprü bittiği zaman Menderes'in üzerinde bir gerdanlık gibi ışıl ışıl olacak demiştim, verdiğimiz sözü bir kez daha tuttuk. Akşamları köprümüz bir gerdanlık gibi parlayacak" diye konuştu.

EFELER'E 342 MİLYON YATIRIM

Aydın'ı Türkiye'nin parlayan yıldızı yapmak için var gücüyle çalıştığını söyleyen Çerçioğlu, bugüne kadar Efeler ilçesine 342 milyon TL yatırım yapıldığını, ilçe genelinde 1 milyon 192 bin 134 metrekare yol yapıldığını hatırlattı.

ASKİ'nin de Efeler ilçesinde toplam 180 bin 226 metre altyapı çalışması yaptığını söyleyen Çerçioğlu, 3 adet içme suyu kuyusunun ve 6 yeni içme suyu arıtma tesisinin vatandaşın hizmetine sunulduğunu söyledi.

ÇERÇİOĞLU'NDAN YAVUZKÖYLÜLERE MÜJDE

"Yavuzköylülere bir müjde vermek istiyorum" diyen Özlem Çerçioğlu, "O çok istediğiniz köprüye on gün sonra başlayacağız, bir ay içinde de bitireceğiz" diye konuştu. Törene katılan vatandaşlar, köprünün yenisini yaptırarak ulaşımı kolaylaştıran ve Dalama'ya yeni bir köprü kazandıran Özlem Çerçioğlu'na teşekkür ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.