Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Yoranlılar atalarını andı

GENEL 06.04.2018 - 12:35, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2948+ kez okundu.
 

Yoranlılar atalarını andı

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma Ve Dayanışma Derneği tarafından mübadelinin 94. yıldönümü nedeniyle, Sedef Koy Kovela Limanı’nda düzenlenen ilk adım etkinliğine katıldı.

AYDIN - 94. yıl önce mübadele sonucunda Didim’e ilk adım atan Yoranlılar, Sedef Koy Kovela Limanında, torunları tarafından anıldı. Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma Ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen etkinliğe Dernek Başkanı Zübeyde Gülay Muslu, Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, Başkan Yardımcımız Salih Bankoğlu ve Mübadele torunları katıldı. Denize çelenk ve çiçeklerin bırakıldığı etkinlikte konuşan Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, “Bu organizasyonu yapan herkesi kutluyorum. O günleri tekrar yaşatmak ve unutturmamak, gelecek nesillere aktarmak adına önemli bir şey. Çok büyük mücadeleler verilmiş. Biz de büyüklerimizden çok dinledik. Mübadelenin anısına bizde Apollon Tapınağı yanı eski köyde tarihi bir evi mübadil evi olarak restorasyon çalışması başlattık. Kültürümüzü görsel olarak da sunmak istiyoruz” dedi.
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma Ve Dayanışma Derneği tarafından mübadelinin 94. yıldönümü nedeniyle, Sedef Koy Kovela Limanı’nda düzenlenen ilk adım etkinliğine katıldı.

AYDIN - 94. yıl önce mübadele sonucunda Didim’e ilk adım atan Yoranlılar, Sedef Koy Kovela Limanında, torunları tarafından anıldı. Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma Ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen etkinliğe Dernek Başkanı Zübeyde Gülay Muslu, Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, Başkan Yardımcımız Salih Bankoğlu ve Mübadele torunları katıldı.

Denize çelenk ve çiçeklerin bırakıldığı etkinlikte konuşan Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, “Bu organizasyonu yapan herkesi kutluyorum. O günleri tekrar yaşatmak ve unutturmamak, gelecek nesillere aktarmak adına önemli bir şey. Çok büyük mücadeleler verilmiş. Biz de büyüklerimizden çok dinledik. Mübadelenin anısına bizde Apollon Tapınağı yanı eski köyde tarihi bir evi mübadil evi olarak restorasyon çalışması başlattık. Kültürümüzü görsel olarak da sunmak istiyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.