Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Yolcu sayısı bir milyona dayandı

SAĞLIK 04.01.2015 - 14:00, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 3448+ kez okundu.
 

Yolcu sayısı bir milyona dayandı

İstanbul-Ankara arası hizmet veren Yüksek Hızlı Tren'i (YHT) kullanan yolcu sayısı 1 milyona dayandı.

Hızlı tren hattında Doğançay ripajı tamamlandığı zaman ulaşım yaklaşık 20 dakika daha kısalacak. Türkiye’nin en önemli iki büyük şehrini birbirine bağlayan İstanbul - Ankara arası Yüksek Hızlı Tren (YHT) 1 milyonuncu yolcusunu bekliyor. Açıldığı ilk haftada 43 bin yolcunun kullandığı Yüksek Hızlı Tren ile günde ortalama 6 bin yolcu taşındı. Günde 5 gidiş 5 geliş olmak üzere 10 kez sefer yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT) İstanbul - Ankara arası bugüne kadar toplam bin 788 sefer yaptı. Düzenlenen seferlerde bugüne kadar 905 bin 421 yolcu taşındı. Saatte 250 kilometre hıza ulaşabilen Yüksek Hızlı Tren (YHT), İstanbul Pendik’ten Ankara Sincan tren istasyonu dahil toplam 8 duraktan oluşuyor. Ankara-İstanbul arası seyahat süresini 3 saat 45 dakikaya indiren Yüksek Hızlı Tren (YHT) Doğançay ripajı tamamlandığında, Alifuatpaşa, Doğançay, Sapanca üzerinden hat uzunluğu yaklaşık 10 kilometre kısalacak ve seyahat süresi yaklaşık olarak 20 dakika azalacak. Yolcu kapasitesi 409 olan Yüksek Hızlı Tren'in Business Plus 26 yolcu kapasiteli, Business 29 yolcu kapasiteli, Ekononomi Plus 34 yolcu kapasiteli ve Ekonomi 322 yolcu kapasiteli olmak üzere 4 adet hizmet sınıfı bulunmakta. YHT’lerde erken bilet alan vatandaşlar, 35 TL’den başlayan fiyatlarla seyahat imkanı bulmaktadır. Ekonomi sınıfında tam bilet alan vatandaşlar 70 TL ücretle, business sınıfında ise tam bilet alanlar 98 TL ücretle seyahat edebilecekler.
İstanbul-Ankara arası hizmet veren Yüksek Hızlı Tren'i (YHT) kullanan yolcu sayısı 1 milyona dayandı.

Hızlı tren hattında Doğançay ripajı tamamlandığı zaman ulaşım yaklaşık 20 dakika daha kısalacak.

Türkiye’nin en önemli iki büyük şehrini birbirine bağlayan İstanbul - Ankara arası Yüksek Hızlı Tren (YHT) 1 milyonuncu yolcusunu bekliyor. Açıldığı ilk haftada 43 bin yolcunun kullandığı Yüksek Hızlı Tren ile günde ortalama 6 bin yolcu taşındı. Günde 5 gidiş 5 geliş olmak üzere 10 kez sefer yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT) İstanbul - Ankara arası bugüne kadar toplam bin 788 sefer yaptı. Düzenlenen seferlerde bugüne kadar 905 bin 421 yolcu taşındı.

Saatte 250 kilometre hıza ulaşabilen Yüksek Hızlı Tren (YHT), İstanbul Pendik’ten Ankara Sincan tren istasyonu dahil toplam 8 duraktan oluşuyor. Ankara-İstanbul arası seyahat süresini 3 saat 45 dakikaya indiren Yüksek Hızlı Tren (YHT) Doğançay ripajı tamamlandığında, Alifuatpaşa, Doğançay, Sapanca üzerinden hat uzunluğu yaklaşık 10 kilometre kısalacak ve seyahat süresi yaklaşık olarak 20 dakika azalacak.

Yolcu kapasitesi 409 olan Yüksek Hızlı Tren'in Business Plus 26 yolcu kapasiteli, Business 29 yolcu kapasiteli, Ekononomi Plus 34 yolcu kapasiteli ve Ekonomi 322 yolcu kapasiteli olmak üzere 4 adet hizmet sınıfı bulunmakta. YHT’lerde erken bilet alan vatandaşlar, 35 TL’den başlayan fiyatlarla seyahat imkanı bulmaktadır. Ekonomi sınıfında tam bilet alan vatandaşlar 70 TL ücretle, business sınıfında ise tam bilet alanlar 98 TL ücretle seyahat edebilecekler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.