Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Yol haritasını açıkladı

SİYASET 21.07.2015 - 14:23, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3742+ kez okundu.
 

Yol haritasını açıkladı

Koalisyon sürecinde ilk tur görüşmelerinden sonra ikinci tur öncesi heyetler arası görüşmeler bu hafta başladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, koalisyon görüşmeleri kapsamında bir araya geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığında, basına kapalı gerçekleşen görüşme, 1 saat 40 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun 13 Temmuz'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından, koordinasyon için AK Parti'den Ömer Çelik, CHP'den ise Haluk Koç görevlendirilmişti. Yol haritasını açıkladı İkinci turuna başlanan görüşmelerda AK Partili Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik görüşmelerin yol haritasını açıkladı. Görüşme sonrası Çelik'in yaptığı açıklamada öne çıkan başlıklar şöyle: Birincisi ilkelerin belirlenmesi. İkinci olarak görüşeceğimiz konu başlıklarının belirlenmesi, üçüncü olarak da hangi mekanda bir araya geleceğimizle ilgili bir değerlendirme yapmamız gerekiyor. Bunlarla ilgili bir toplantımız var. karşılıklı olarak heyetlere katılacak isimler belirlenir ve karşılıklı olarak bildirilecek. Arkasından biz heyetler olarak hafta sonuna doğru, en geç hafta başı bir araya geliriz. Bu ilkeler üzerinden hangi konu başlıklarını konuşmamız gerektiğine karar vereceğiz. Yaklaşık görüşmeler için 10-15 günlük vakte ihtiyacımız var. Bütün konu başlıklarını değerlendirmemiz için. Bu sürecin bitimine doğru sayın genel başkanlara ayrı ayrı yada beraber bir sunum yapılır. Bu çerçevede mutabık olunan, olunmayan ve çatışılan noktalar ortaya konulur. Ama koalisyon kurulmasına imkan olmadığına karar verilirse, süreç kesilmiş olur. İlk heyet görüşmesinde karar verilecek Zaten bu konu başlıkları başbakanımızın, genel başkanımızın hem parti kongresinde açıkladığı bir takım ilkeler. Aynı şekilde Kılıçdaroğlu'nun 14 maddelik açıklaması var. Seçim barajı, dış politika gibi konular, bu konular konu başlığı olsun mu diye ilk heyet görüşmesinde bunlara karar vereceğiz. Herşey masada Siyasetçi açısından umutsuzluk gibi kavaramlar çok belirleyici değil her şey masada müzakerelere geçebiliriz noktasına gelinirse başka bir aşamaya geçilir. Kurulduğu güne kadar her şey masadadır.
Koalisyon sürecinde ilk tur görüşmelerinden sonra ikinci tur öncesi heyetler arası görüşmeler bu hafta başladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, koalisyon görüşmeleri kapsamında bir araya geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığında, basına kapalı gerçekleşen görüşme, 1 saat 40 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun 13 Temmuz'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından, koordinasyon için AK Parti'den Ömer Çelik, CHP'den ise Haluk Koç görevlendirilmişti.

Yol haritasını açıkladı

İkinci turuna başlanan görüşmelerda AK Partili Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik görüşmelerin yol haritasını açıkladı. Görüşme sonrası Çelik'in yaptığı açıklamada öne çıkan başlıklar şöyle:

Birincisi ilkelerin belirlenmesi. İkinci olarak görüşeceğimiz konu başlıklarının belirlenmesi, üçüncü olarak da hangi mekanda bir araya geleceğimizle ilgili bir değerlendirme yapmamız gerekiyor. Bunlarla ilgili bir toplantımız var. karşılıklı olarak heyetlere katılacak isimler belirlenir ve karşılıklı olarak bildirilecek. Arkasından biz heyetler olarak hafta sonuna doğru, en geç hafta başı bir araya geliriz.

Bu ilkeler üzerinden hangi konu başlıklarını konuşmamız gerektiğine karar vereceğiz. Yaklaşık görüşmeler için 10-15 günlük vakte ihtiyacımız var. Bütün konu başlıklarını değerlendirmemiz için. Bu sürecin bitimine doğru sayın genel başkanlara ayrı ayrı yada beraber bir sunum yapılır. Bu çerçevede mutabık olunan, olunmayan ve çatışılan noktalar ortaya konulur. Ama koalisyon kurulmasına imkan olmadığına karar verilirse, süreç kesilmiş olur.

İlk heyet görüşmesinde karar verilecek

Zaten bu konu başlıkları başbakanımızın, genel başkanımızın hem parti kongresinde açıkladığı bir takım ilkeler. Aynı şekilde Kılıçdaroğlu'nun 14 maddelik açıklaması var. Seçim barajı, dış politika gibi konular, bu konular konu başlığı olsun mu diye ilk heyet görüşmesinde bunlara karar vereceğiz.

Herşey masada

Siyasetçi açısından umutsuzluk gibi kavaramlar çok belirleyici değil her şey masada müzakerelere geçebiliriz noktasına gelinirse başka bir aşamaya geçilir. Kurulduğu güne kadar her şey masadadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.