Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

‘Yoksulluğu 4 yılda bitireceğim’

MAGAZİN 24.05.2015 - 16:50, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2691+ kez okundu.
 

‘Yoksulluğu 4 yılda bitireceğim’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de 17 milyon yoksul, 6 milyon işsiz olduğunu belirterek, “Türkiye’de yoksulluğu 4 yılda bitireceğim” dedi.

İstanbul ilçelerinde seçim çalışmalarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Esenyurt’ta halka hitap etti. Türkiye’de 17 milyon yoksul, 6 milyon işsiz olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Sözüm söz Türkiye’de yoksulluğu 4 yılda bitireceğim. Refahı tabana yayacağım. Rahmetli Ecevit’in söylediği gibi ne ezen, ne ezilen insanca bir düzen ortaya koyacağım” ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz günlerde açıklanan mega projeyi hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Anadolu’da herkesin işi olacak. Yoksulluk olmayacak. Bu projeyle 2 milyon işsizimize iş vereceğiz. Bu ülkeyi şaha kaldıracağız. Meraklanma emekli kardeşim. İster çatlasınlar, ister patlasınlar ben ramazan ve kurban bayramında birer maaş ikramiye vereceğim. Sözüm söz. Diyorlar ki kaynağı nerede bulacaksın. Esenyurt’tan söz veriyorum. O kaça saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim ve millete vereceğim. Asgari ücreti bin 500 TL yapacağım. Nasıl yaparsın diyorlar. Sen Ankara’da oturan beyler ayla 14 bin TL alırken zulüm değil de işçiye verirken mi zulüm oluyor. Ne yaparlarsa yapsınlar asgari ücreti bin 500 TL’ye çıkaracağım” şeklinde konuştu. Konuşmasında birlik çağrısı yapan Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir ayrışmayacağız. Bölmek istiyorlar bölünmeyeceğiz. Her yurttaşımı kucaklıyorum. Geçen seçimlerde şu ya da bu nedenle bize oy vermeyen vatandaşımız olabilir. Şimdi yeni bir başlangıç yapacağız. Benim siyasi anlayışım şudur. Kul hakkı yemeyeceksin, yedirmeyeceksin” diye konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de 17 milyon yoksul, 6 milyon işsiz olduğunu belirterek, “Türkiye’de yoksulluğu 4 yılda bitireceğim” dedi.

İstanbul ilçelerinde seçim çalışmalarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Esenyurt’ta halka hitap etti.
Türkiye’de 17 milyon yoksul, 6 milyon işsiz olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Sözüm söz Türkiye’de yoksulluğu 4 yılda bitireceğim. Refahı tabana yayacağım. Rahmetli Ecevit’in söylediği gibi ne ezen, ne ezilen insanca bir düzen ortaya koyacağım” ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz günlerde açıklanan mega projeyi hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Anadolu’da herkesin işi olacak. Yoksulluk olmayacak. Bu projeyle 2 milyon işsizimize iş vereceğiz. Bu ülkeyi şaha kaldıracağız.
Meraklanma emekli kardeşim. İster çatlasınlar, ister patlasınlar ben ramazan ve kurban bayramında birer maaş ikramiye vereceğim. Sözüm söz. Diyorlar ki kaynağı nerede bulacaksın. Esenyurt’tan söz veriyorum. O kaça saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim ve millete vereceğim. Asgari ücreti bin 500 TL yapacağım. Nasıl yaparsın diyorlar. Sen Ankara’da oturan beyler ayla 14 bin TL alırken zulüm değil de işçiye verirken mi zulüm oluyor. Ne yaparlarsa yapsınlar asgari ücreti bin 500 TL’ye çıkaracağım” şeklinde konuştu.
Konuşmasında birlik çağrısı yapan Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir ayrışmayacağız. Bölmek istiyorlar bölünmeyeceğiz. Her yurttaşımı kucaklıyorum. Geçen seçimlerde şu ya da bu nedenle bize oy vermeyen vatandaşımız olabilir. Şimdi yeni bir başlangıç yapacağız. Benim siyasi anlayışım şudur. Kul hakkı yemeyeceksin, yedirmeyeceksin” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.