Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

‘YÖK gurur duyuyor ama gerçekler acı’

EĞİTİM 11.08.2017 - 19:27, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3415+ kez okundu.
 

‘YÖK gurur duyuyor ama gerçekler acı’

Yeni Ufuk Gazetesi Yazarı Psikolog Danışman, Eğitimci Süleyman Çokay, YGS sonuçları öğrenci yerleştirme sistemine ilişkin görüşlerini açıklarken, “YÖK gurur duyabilir. Aba gerçekler acı” dedi.

AYDIN- YÖK’ün, "Bu yıl uyguladığımız burs politikası ile fizik, kimya, biyoloji programlarında kontenjan artışı olmasına rağmen doluluk oranı yüzde 99,02’ye yükselmiştir" şeklinde açıklama yapmasına değinen Süleyman Çokay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Acaba bu bölümleri bitirenlerin çalışma alanları nasıl düzenlenecektir?” diye sordu. “Bilim insanı yetiştirmek güzel bir hedef” diyen Çokay, sorularını “Ama öğrenci kalitesine neden bakmıyorsunuz da sadece doluluk oranına bakıyorsunuz?” şeklinde sürdürdü. Kavaklı Anadolu Lisesi Müdürü, Eğitimci Süleyman Çokay, tepkisini şu ifadelerle dile getirdi: “Bir kaç önemli bilgi: Abant İzzet Baysal Üniversitesi fizik bölümü (ing.) güncel taban puanı: 225 Anadolu Üniversitesi fizik bölümü: 237 Barajın 180 olduğunu düşünürsek ve bunun üzerine okuldan ortalama 40 puan civarı geliyor, öğrenci akademik seviyesinin ne kadar düşük olduğu meydana çıkıyor. Toplam 330 sorudan 60 tane yapmanız yeterli bilim insanı olmak için. Demek istediğim YÖK gurur duyuyor ama gerçekler ne yazık ki acı. Umarın bu öğrenciler öğretmen olmak için formasyon, MEB kuyruklarında kalmazlar.”
Yeni Ufuk Gazetesi Yazarı Psikolog Danışman, Eğitimci Süleyman Çokay, YGS sonuçları öğrenci yerleştirme sistemine ilişkin görüşlerini açıklarken, “YÖK gurur duyabilir. Aba gerçekler acı” dedi.

AYDIN- YÖK’ün, "Bu yıl uyguladığımız burs politikası ile fizik, kimya, biyoloji programlarında kontenjan artışı olmasına rağmen doluluk oranı yüzde 99,02’ye yükselmiştir" şeklinde açıklama yapmasına değinen Süleyman Çokay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Acaba bu bölümleri bitirenlerin çalışma alanları nasıl düzenlenecektir?” diye sordu.

“Bilim insanı yetiştirmek güzel bir hedef” diyen Çokay, sorularını “Ama öğrenci kalitesine neden bakmıyorsunuz da sadece doluluk oranına bakıyorsunuz?” şeklinde sürdürdü.

Kavaklı Anadolu Lisesi Müdürü, Eğitimci Süleyman Çokay, tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:

“Bir kaç önemli bilgi: Abant İzzet Baysal Üniversitesi fizik bölümü (ing.) güncel taban puanı: 225

Anadolu Üniversitesi fizik bölümü: 237

Barajın 180 olduğunu düşünürsek ve bunun üzerine okuldan ortalama 40 puan civarı geliyor, öğrenci akademik seviyesinin ne kadar düşük olduğu meydana çıkıyor.

Toplam 330 sorudan 60 tane yapmanız yeterli bilim insanı olmak için.

Demek istediğim YÖK gurur duyuyor ama gerçekler ne yazık ki acı. Umarın bu öğrenciler öğretmen olmak için formasyon, MEB kuyruklarında kalmazlar.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.