Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

YKS'de Türkiye birincisi Aydın Uğur Okullarından

EĞİTİM 27.07.2020 - 22:19, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4127+ kez okundu.
 

YKS'de Türkiye birincisi Aydın Uğur Okullarından

Serçe; Aydın ve Uğur Okullarının gururu oldu

AYDIN - Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (TYT) oturumunda, Aydın Uğur Okulları öğrencisi Halit Oğuz Serçe Türkiye birincisi oldu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Sınavın TYT oturumunda Ankara, Antalya, Aydın, Çorum, Nevşehir'den 5 aday birinciliği paylaştı. Aydın’dan dereceye giren Uğur Okulları öğrencisi Halit Oğuz Serçe’nin, Eşit Ağırlık alanında da Türkiye ikinciliğini yakalayarak, hem okulunu hem de Aydın’ın gururu oldu. Uğur Okulları Kampüsünde basın karşısına çıkan Serçe, “Başarının anahtarı önce hedefini belirleyeceksin ve çok çalışacaksın” dedi. “BİRİNCİLİĞİ BEKLEMİYORDUM” Serçe, “Benim rahatsızlığım doğuştan yani genetik. Çok küçük yaşımdan buyana görme sorunum var. Yüzde 61 engelliyim her iki gözümde görme sıkıntım var. Benim açımdan şöyle bir avantajım vardı, ben hiçbir zaman engelli gibi yaşamadım. Etrafımdaki insanlar neler yapıyorsa bende aynısını yapmaya çalıştım, tahtadaki yazıyı görmediğim de telefonumla fotoğrafını çektim büyüterek okudum. Okulumda bu konuda bana anlayış gösterdi, sınıf içinde telefon yasak ama benim görme sorunum olduğundan izin verildi. Devletim ‘engelli öğrenciler’ için sağladığı bir takım imtiyazlar vardı, ÖSYM tarafından. Ben bütün engelli öğrenci arkadaşlarıma tavsiye ederim, başvurularını engelli olarak yapsınlar, ÖSYM’nin bütün imkanlarından faydalansınlar. Çok heyecanlıyım, iyi bir sonuç bekliyordum ama birinciliği beklemiyordum, benim içinde çok büyük bir sürpriz oldu. Benim için çalışmak hayatın kendisi olmuştur. Okulda ve evde çok çalışırım, sabah 4’te kalkarım 8’e kadar ders çalışırım. Okulda olduğum süreçte boş derslerimizde ve teneffüste kitap hep elimde olurdu.  Pandemi sürecinde okulumuz kapalı olduğundan derslerime evde çok çalıştım. Okul öğretmenlerimi sürekli telefonla arayarak derslerimle ilgili çalışmalarımı paylaştım. “HAYALİMİN PEŞİNDEN GİTTİM” Eskiden beri ben psikoloji okumak istiyordum. Hatta ben 10. sınıfa kadar Sayısal öğrencisiyken, sırf bu hayalimin peşinden gitmek için bölüm değiştirip Eşitağırlığa geçtim. Psikolojide ilerlemek ve hatta öğretim görevlisi olmak istiyorum” dedi. Son olarak “Hayalleriniz olacak, bir hedefiniz olacak çünkü bu süreç çok uzun ve yorucu bir süreç. Benim hayalim çok netti, yorulduğumda kalmasını bildim ve hayalimin peşinde ilerledim. Uğur Okulu yönetimine, öğretmenlerime ve üzerimizde emeği olan tüm çalışanlarına ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum, iyi ki Uğur Okulları’na tercih etmişim” diyerek sözlerine son verdi.
Serçe; Aydın ve Uğur Okullarının gururu oldu

AYDIN - Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (TYT) oturumunda, Aydın Uğur Okulları öğrencisi Halit Oğuz Serçe Türkiye birincisi oldu.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Sınavın TYT oturumunda Ankara, Antalya, Aydın, Çorum, Nevşehir'den 5 aday birinciliği paylaştı. Aydın’dan dereceye giren Uğur Okulları öğrencisi Halit Oğuz Serçe’nin, Eşit Ağırlık alanında da Türkiye ikinciliğini yakalayarak, hem okulunu hem de Aydın’ın gururu oldu.

Uğur Okulları Kampüsünde basın karşısına çıkan Serçe, “Başarının anahtarı önce hedefini belirleyeceksin ve çok çalışacaksın” dedi.

“BİRİNCİLİĞİ BEKLEMİYORDUM”

Serçe, “Benim rahatsızlığım doğuştan yani genetik. Çok küçük yaşımdan buyana görme sorunum var. Yüzde 61 engelliyim her iki gözümde görme sıkıntım var. Benim açımdan şöyle bir avantajım vardı, ben hiçbir zaman engelli gibi yaşamadım. Etrafımdaki insanlar neler yapıyorsa bende aynısını yapmaya çalıştım, tahtadaki yazıyı görmediğim de telefonumla fotoğrafını çektim büyüterek okudum. Okulumda bu konuda bana anlayış gösterdi, sınıf içinde telefon yasak ama benim görme sorunum olduğundan izin verildi.

Devletim ‘engelli öğrenciler’ için sağladığı bir takım imtiyazlar vardı, ÖSYM tarafından. Ben bütün engelli öğrenci arkadaşlarıma tavsiye ederim, başvurularını engelli olarak yapsınlar, ÖSYM’nin bütün imkanlarından faydalansınlar.

Çok heyecanlıyım, iyi bir sonuç bekliyordum ama birinciliği beklemiyordum, benim içinde çok büyük bir sürpriz oldu. Benim için çalışmak hayatın kendisi olmuştur. Okulda ve evde çok çalışırım, sabah 4’te kalkarım 8’e kadar ders çalışırım. Okulda olduğum süreçte boş derslerimizde ve teneffüste kitap hep elimde olurdu.  Pandemi sürecinde okulumuz kapalı olduğundan derslerime evde çok çalıştım. Okul öğretmenlerimi sürekli telefonla arayarak derslerimle ilgili çalışmalarımı paylaştım.

“HAYALİMİN PEŞİNDEN GİTTİM”

Eskiden beri ben psikoloji okumak istiyordum. Hatta ben 10. sınıfa kadar Sayısal öğrencisiyken, sırf bu hayalimin peşinden gitmek için bölüm değiştirip Eşitağırlığa geçtim. Psikolojide ilerlemek ve hatta öğretim görevlisi olmak istiyorum” dedi.

Son olarak “Hayalleriniz olacak, bir hedefiniz olacak çünkü bu süreç çok uzun ve yorucu bir süreç. Benim hayalim çok netti, yorulduğumda kalmasını bildim ve hayalimin peşinde ilerledim. Uğur Okulu yönetimine, öğretmenlerime ve üzerimizde emeği olan tüm çalışanlarına ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum, iyi ki Uğur Okulları’na tercih etmişim” diyerek sözlerine son verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.