Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Yılın ilk Güreşi İncirliova’da yapıldı

GÜNCEL (AA) - Anadolu Ajansı | 02.01.2017 - 16:32, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3870+ kez okundu.
 

Yılın ilk Güreşi İncirliova’da yapıldı

Türkiye’de bir kültür haline gelen, Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesi’nin en önemli kış etkinlikleri arasında yer alan deve güreşlerine İncirliova’da devem edildi.

AYDIN- 2017 yılının ilk güreşi terör saldırıları nedeniyle buruk geçerken etkinliği düzenleyen İncirliova Belediyesi tarafından arenadaki izleyicilere bayrak hediye edildi. İncirliova’da geleneksel hale gelen bir asırlık gelenek bu yıl 2017 yılının ilk etkinliği şeklinde gerçekleşti. Aydın, Muğla, Denizli, İzmir, Çanakkale ve Balıkesir’den yaklaşık 168 devenin katıldığı güreşler kıran kırana geçti. Aydın’ın yanı sıra çeşitli illerden gelen çok sayıda vatandaş kıran kırana geçen güreşleri izledi. İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale ile birlikte Nazilli Belediye Başkanı haluk Alıcık, MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan ve Belediye Meclis Üyelerinin yanında sivil toplum örgütü temsilcileri de Başkan Kale’yi yalnız bırakmadı. Birlik beraberlik mesajlarının verilip terör ün de lanetlendiği etkinliklerde pehlivan develer kıran kırana güreşerek izleyenlere unutulmaz bir gün yaşattı. Haber ve Fotoğraflar: Gezgin Değirmenci-Hasan Debreli Kacar
Türkiye’de bir kültür haline gelen, Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesi’nin en önemli kış etkinlikleri arasında yer alan deve güreşlerine İncirliova’da devem edildi.

AYDIN- 2017 yılının ilk güreşi terör saldırıları nedeniyle buruk geçerken etkinliği düzenleyen İncirliova Belediyesi tarafından arenadaki izleyicilere bayrak hediye edildi.

İncirliova’da geleneksel hale gelen bir asırlık gelenek bu yıl 2017 yılının ilk etkinliği şeklinde gerçekleşti. Aydın, Muğla, Denizli, İzmir, Çanakkale ve Balıkesir’den yaklaşık 168 devenin katıldığı güreşler kıran kırana geçti.

Aydın’ın yanı sıra çeşitli illerden gelen çok sayıda vatandaş kıran kırana geçen güreşleri izledi. İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale ile birlikte Nazilli Belediye Başkanı haluk Alıcık, MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan ve Belediye Meclis Üyelerinin yanında sivil toplum örgütü temsilcileri de Başkan Kale’yi yalnız bırakmadı.

Birlik beraberlik mesajlarının verilip terör ün de lanetlendiği etkinliklerde pehlivan develer kıran kırana güreşerek izleyenlere unutulmaz bir gün yaşattı.

Haber ve Fotoğraflar: Gezgin Değirmenci-Hasan Debreli Kacar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.