Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Yılın ilk deve güreşleri İncirliova'da yapıldı

GÜNCEL 07.01.2018 - 17:02, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4371+ kez okundu.
 

Yılın ilk deve güreşleri İncirliova'da yapıldı

Develer yılın ilk güreşini İncirliova Arenası’nda yaptı. Kıran kırana geçen güreşleri binlerce kişi izledi.

AYDIN- Ege’de asırlardır geleneksel olarak sürdürülen deve güreşi festivallerinde 2018’in ilk güreşi İncirliova Arenası’na yapıldı. Bu yıl 32.’si düzenlenen güreşlerde 160 pehlivan deve kıran kırana güreşirken, bahar havasında gerçekleşen güreşleri binlerce kişi izledi. Sabah saatlerinde Türkiye’nin dört bir yanından İncirliova Arenası’na gelen pehlivan develer 2018 yılının ilk karşılaşmasında kıran kırana güreştiler. İzleyicinin de oldukça yoğun olduğu güreşler, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale’nin himayesinde gerçekleşirken organizasyonda 80 çift deve karşılaştı. Oldukça renkli geçen güreşleri erkeklerin yanı sıra kadınların da ilgisi yoğun oldu. Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesi’nin çeşitli illerinden gelen pehlivan develer zaman zaman arenaya sığmazken, urgancılar zamanlarını yenişemeden tamamlayan develeri ayırmakta güçlük çekti. Karnaval havasında gerçekleşen güreşlerde izleyiciler sahadan kaçınca kasaba götürülüp sucuk yapılan develerin etleri ile karnını doyurdu. Sabahtan akşama kadar devam eden güreşlerde rakibini yenen develerin sahiplerine kupa ve halı hediye edildi.
Develer yılın ilk güreşini İncirliova Arenası’nda yaptı. Kıran kırana geçen güreşleri binlerce kişi izledi.

AYDIN- Ege’de asırlardır geleneksel olarak sürdürülen deve güreşi festivallerinde 2018’in ilk güreşi İncirliova Arenası’na yapıldı. Bu yıl 32.’si düzenlenen güreşlerde 160 pehlivan deve kıran kırana güreşirken, bahar havasında gerçekleşen güreşleri binlerce kişi izledi.

Sabah saatlerinde Türkiye’nin dört bir yanından İncirliova Arenası’na gelen pehlivan develer 2018 yılının ilk karşılaşmasında kıran kırana güreştiler. İzleyicinin de oldukça yoğun olduğu güreşler, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale’nin himayesinde gerçekleşirken organizasyonda 80 çift deve karşılaştı.

Oldukça renkli geçen güreşleri erkeklerin yanı sıra kadınların da ilgisi yoğun oldu. Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesi’nin çeşitli illerinden gelen pehlivan develer zaman zaman arenaya sığmazken, urgancılar zamanlarını yenişemeden tamamlayan develeri ayırmakta güçlük çekti.

Karnaval havasında gerçekleşen güreşlerde izleyiciler sahadan kaçınca kasaba götürülüp sucuk yapılan develerin etleri ile karnını doyurdu. Sabahtan akşama kadar devam eden güreşlerde rakibini yenen develerin sahiplerine kupa ve halı hediye edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.