Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Yılın en iddialı deve güreşi yine Germencik’ten

KÜLTÜR 08.01.2019 - 14:49, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3095+ kez okundu.
 

Yılın en iddialı deve güreşi yine Germencik’ten

Ege Bölgesi’nde gelenek haline gelen, farklı il ve ilçelerde yapılan deve güreşlerinin en eski ve en büyük olanına yine Germencik’in ev sahipliği yapacağı bildirildi.

AYDIN- Belediyenin bildirdiğine göre, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın himayesinde 71.’ncisi düzenlenecek olan Germencik Deve Güreşleri Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da Alangüllü Arenası’nda gerçekleştirilecek. 13 Ocak Pazar günü saat 10.00’da başlayacak olan güreşlerde toplam 140 deve mücadele edecek. Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Alangüllü Arena'da gerçekleşecek güreşlere Aydın’ın yanı sıra çevre il ve ilçelerden çok sayıda güreş severin katılacağını belirtirken şu ifadeleri kullandı: “Yüzyıllar öncesinde Germencik İlçemizin sınırlarında çıkmış deve güreşi kültürümüzü sürdürebilmek adına bu yıl 71. Geleneksel Deve Güreşi Festivalimizi gerçekleştiriyoruz. Ata Sporlarımız’ın yaşatılması örf ve adetlerimizin gelecek nesillere aktarılmasının yanı sıra deve nesillerinin korunması adına gerçekleşen güreşlerimiz bölgemizin tanıtımı için de çok önemli. Yine bu güreşler, ilçemizin tanıtımında ve sosyal yaşamın renklenmesinde büyük katkı sağlıyor. Bu nedenle belediye olarak festivalin güzel geçmesi için elimizden gelen tüm desteği sağlıyoruz. 13 Ocak Pazar günü gerçekleşecek olan 71. Geleneksel Deve Güreşi Festivalimize de tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum.”
Ege Bölgesi’nde gelenek haline gelen, farklı il ve ilçelerde yapılan deve güreşlerinin en eski ve en büyük olanına yine Germencik’in ev sahipliği yapacağı bildirildi.

AYDIN- Belediyenin bildirdiğine göre, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın himayesinde 71.’ncisi düzenlenecek olan Germencik Deve Güreşleri Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da Alangüllü Arenası’nda gerçekleştirilecek. 13 Ocak Pazar günü saat 10.00’da başlayacak olan güreşlerde toplam 140 deve mücadele edecek.

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Alangüllü Arena'da gerçekleşecek güreşlere Aydın’ın yanı sıra çevre il ve ilçelerden çok sayıda güreş severin katılacağını belirtirken şu ifadeleri kullandı:

“Yüzyıllar öncesinde Germencik İlçemizin sınırlarında çıkmış deve güreşi kültürümüzü sürdürebilmek adına bu yıl 71. Geleneksel Deve Güreşi Festivalimizi gerçekleştiriyoruz. Ata Sporlarımız’ın yaşatılması örf ve adetlerimizin gelecek nesillere aktarılmasının yanı sıra deve nesillerinin korunması adına gerçekleşen güreşlerimiz bölgemizin tanıtımı için de çok önemli.

Yine bu güreşler, ilçemizin tanıtımında ve sosyal yaşamın renklenmesinde büyük katkı sağlıyor. Bu nedenle belediye olarak festivalin güzel geçmesi için elimizden gelen tüm desteği sağlıyoruz. 13 Ocak Pazar günü gerçekleşecek olan 71. Geleneksel Deve Güreşi Festivalimize de tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.