Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Yıldırım yangınları arttı

ASAYİŞ 13.09.2018 - 17:45, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3272+ kez okundu.
 

Yıldırım yangınları arttı

Aydın ve Muğla’da yıldırım yangınları artış gösterdi

AYDIN- Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı bölgede yaz yağmurlarıyla birlikte yıldırım düşmesi sonucu meydana gelen orman yangınlarında artış oldu. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Muğla ve Aydın illerinde, Ağustos ayı itibariyle toplam 72 adet yıldırımdan kaynaklı orman yangını çıktı. Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, bölgede etkili olan yağışlar nedeniyle yıldırım düşmesi sonucu meydana gelen orman yangınlarında artış olduğunu söyledi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü verilerinde son 10 yıl ortalamalarına göre yıldırım yangınları çıkan orman yangınlarının yüzde 29’unu oluşturuyor. 2017 yılında Muğla ve Aydın illerinde yıldırım düşmesi sonucu 70 adet orman yangını meydana gelirken, bu rakam bu yılın 6 Ağustos itibariyle 72’ye ulaştı.
Aydın ve Muğla’da yıldırım yangınları artış gösterdi

AYDIN- Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı bölgede yaz yağmurlarıyla birlikte yıldırım düşmesi sonucu meydana gelen orman yangınlarında artış oldu.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Muğla ve Aydın illerinde, Ağustos ayı itibariyle toplam 72 adet yıldırımdan kaynaklı orman yangını çıktı. Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, bölgede etkili olan yağışlar nedeniyle yıldırım düşmesi sonucu meydana gelen orman yangınlarında artış olduğunu söyledi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü verilerinde son 10 yıl ortalamalarına göre yıldırım yangınları çıkan orman yangınlarının yüzde 29’unu oluşturuyor. 2017 yılında Muğla ve Aydın illerinde yıldırım düşmesi sonucu 70 adet orman yangını meydana gelirken, bu rakam bu yılın 6 Ağustos itibariyle 72’ye ulaştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.