Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Yıkıcı depremin ardından 48 artçı deprem daha yaşandı

GENEL 20.03.2019 - 14:44, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3814+ kez okundu.
 

Yıkıcı depremin ardından 48 artçı deprem daha yaşandı

Denizli Acıpayam’da 5.5 büyüklüğünde depremin ardından küçük şiddetli 48 deprem daha yaşandı.

DENİZLİ  - Denizli’nin Acıpayam İlçesi’nde sabah 09.34’de meydana gelen ve yıkıma neden olan 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından ilçede 48 artçı deprem daha oldu. İlçede sabah erken saatlerden bu yana farklı büyüklüklerde ve derinliklerde meydana gelen depremlerin çoğu hissedilmedi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) verilerine göre Acıpayam İlçesi’nde artçı depremler yaşanmaya devam ediyor. Sabah 09.34’de meydana gelen ve resmi verilere göre 30 evin yıkılmasına neden olan depremin ardından 12.37'ye kadar bölgede 48 deprem daha yaşandı. Büyük bölümünün şiddeti az ve derinliğinin fazla olmasından dolayı hissedilmeyen artçı depremlerin sayısının ise 48 olduğu öğrenildi. Ayrıca depremlerin 1.9’dan başlayarak 3.2 büyüklüğe kadar çıktığı aktarıldı. CAMİNİN MİNARESİ YIKILDI Denizli'nin Acıpayam İlçesinde sabah saat 09.34’te meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından ilçeye bağlı kırsal mahallelerdeki pek çok evde hasar oluştu. Oğuz Mahallesi'ndeki caminin minaresi yıkıldı. İlçeye bağlı Oğuz Mahallesi’nde evlerde de büyük çapta maddi hasar oluştu. Deprem sırasında Oğuz Mahallesi’nin cami minaresi de büyük bir gürültüyle yıkıldı. Elektriklerin kesik olduğu bölgede vatandaşlar evlerini terk ederek sokaklarda bekliyor. Depremin ardından, çevre illerden bölgeye çok sayıda kurtarma ekipleri sevk edildi. Bu arada olası bir artçı depreme karşı Afyon'dan bölgeye köpekli arama ekipleri getirildi. Denizli Valiliği koordinasyonunda Acıpayam Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kızılay Başkanlığı, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü başta olmak üzere çevre illerden de bölgeye çok sayıda ekip geldi. Depremin etkili olduğu yerleşim birimlerinde arama tarama faaliyetleri devam ediyor.
Denizli Acıpayam’da 5.5 büyüklüğünde depremin ardından küçük şiddetli 48 deprem daha yaşandı.

DENİZLİ  - Denizli’nin Acıpayam İlçesi’nde sabah 09.34’de meydana gelen ve yıkıma neden olan 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından ilçede 48 artçı deprem daha oldu.

İlçede sabah erken saatlerden bu yana farklı büyüklüklerde ve derinliklerde meydana gelen depremlerin çoğu hissedilmedi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) verilerine göre Acıpayam İlçesi’nde artçı depremler yaşanmaya devam ediyor.

Sabah 09.34’de meydana gelen ve resmi verilere göre 30 evin yıkılmasına neden olan depremin ardından 12.37'ye kadar bölgede 48 deprem daha yaşandı. Büyük bölümünün şiddeti az ve derinliğinin fazla olmasından dolayı hissedilmeyen artçı depremlerin sayısının ise 48 olduğu öğrenildi.

Ayrıca depremlerin 1.9’dan başlayarak 3.2 büyüklüğe kadar çıktığı aktarıldı.

CAMİNİN MİNARESİ YIKILDI

Denizli'nin Acıpayam İlçesinde sabah saat 09.34’te meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından ilçeye bağlı kırsal mahallelerdeki pek çok evde hasar oluştu. Oğuz Mahallesi'ndeki caminin minaresi yıkıldı.

İlçeye bağlı Oğuz Mahallesi’nde evlerde de büyük çapta maddi hasar oluştu. Deprem sırasında Oğuz Mahallesi’nin cami minaresi de büyük bir gürültüyle yıkıldı. Elektriklerin kesik olduğu bölgede vatandaşlar evlerini terk ederek sokaklarda bekliyor.

Depremin ardından, çevre illerden bölgeye çok sayıda kurtarma ekipleri sevk edildi. Bu arada olası bir artçı depreme karşı Afyon'dan bölgeye köpekli arama ekipleri getirildi. Denizli Valiliği koordinasyonunda Acıpayam Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kızılay Başkanlığı, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü başta olmak üzere çevre illerden de bölgeye çok sayıda ekip geldi. Depremin etkili olduğu yerleşim birimlerinde arama tarama faaliyetleri devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.