Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Yetki karmaşası trendeki yolcuları mağdur etti

GÜNCEL 12.02.2018 - 17:18, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3518+ kez okundu.
 

Yetki karmaşası trendeki yolcuları mağdur etti

Polis ve jandarma arasında yetki karmaşası yaşanınca yolcular mağdur oldu

AYDIN-Aydın'ın Nazilli ilçesinde, bisikletiyle demiryolu köprüsünden geçmeye çalışırken trenin çarpacağını anlayınca bisikletini raylar üzerinde bırakarak yan tarafa atlayan şahıs hafif yaralandı. Bisiklet paramparça olurken, kazanın mahalliyle ilgili olarak polis ve jandarma arasında yaşanan yetki karmaşası sonucu tren 1 saat yerinde kalınca, yolcular mağdur oldu. Kaza, sabah saat 08.15'te Nazilli-Aydın karayolu Dallıca Köprüsü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; E.İ. idaresindeki 32744 sefer sayılı Denizli-Söke yolcu treni, bariyerlerle kapalı olmasına rağmen bisikletiyle demiryolu üzerinden geçmeye çalışan 62 yaşındaki İsmail Balta’ya çarptı. Treni gördüğü anda bisikletini raylar üzerinde bırakarak yan tarafa atlayan Balta, kazayı küçük sıyrıklarla atlatırken, bisikleti ise paramparça oldu. Hafif yaralanan Balta, ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Tren 1 saatten fazla bekledi Kazanın 155 Polis İmdat hattına ihbar edilmesi üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, kaza mahallinin kendi bölgelerinde olmadığını tespit etmesi üzerine bu kez ihbar 156 Jandarmaya yapıldı. Polis ve jandarma arasında yaşanan yetki karmaşasında son olarak bölgenin jandarma sınırlarında olduğuna karar verildi. Gelen jandarma ekiplerinin gerekli tutanağı hazırlamasının ardından 1 saat 5 dakika bekleyen trenin hareket etmesine izin verildi. Tren seferleri aksadı, yolcular tepki gösterdi Polis ile jandarma arasında yaşanan yetki karmaşası nedeniyle, tren hareket edemeyince diğer tren seferleri de aksadı. Hastası ve işi olan olanlar ile havaalanına gitmek için trene binen yolcular, basit bir kazada trenin bekletilmesi sonucu mağdur olmalarına tepki gösterdi. Hastası için hastaneye yetişmeye çalışan bir vatandaş, "Yaralı yok, niye bu kadar bekliyoruz. Bırakın treni de yoluna devam etsin, herkesin işi gücü var" diyerek sitem etti. 
Polis ve jandarma arasında yetki karmaşası yaşanınca yolcular mağdur oldu

AYDIN-Aydın'ın Nazilli ilçesinde, bisikletiyle demiryolu köprüsünden geçmeye çalışırken trenin çarpacağını anlayınca bisikletini raylar üzerinde bırakarak yan tarafa atlayan şahıs hafif yaralandı. Bisiklet paramparça olurken, kazanın mahalliyle ilgili olarak polis ve jandarma arasında yaşanan yetki karmaşası sonucu tren 1 saat yerinde kalınca, yolcular mağdur oldu.

Kaza, sabah saat 08.15'te Nazilli-Aydın karayolu Dallıca Köprüsü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; E.İ. idaresindeki 32744 sefer sayılı Denizli-Söke yolcu treni, bariyerlerle kapalı olmasına rağmen bisikletiyle demiryolu üzerinden geçmeye çalışan 62 yaşındaki İsmail Balta’ya çarptı. Treni gördüğü anda bisikletini raylar üzerinde bırakarak yan tarafa atlayan Balta, kazayı küçük sıyrıklarla atlatırken, bisikleti ise paramparça oldu. Hafif yaralanan Balta, ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Tren 1 saatten fazla bekledi

Kazanın 155 Polis İmdat hattına ihbar edilmesi üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, kaza mahallinin kendi bölgelerinde olmadığını tespit etmesi üzerine bu kez ihbar 156 Jandarmaya yapıldı. Polis ve jandarma arasında yaşanan yetki karmaşasında son olarak bölgenin jandarma sınırlarında olduğuna karar verildi. Gelen jandarma ekiplerinin gerekli tutanağı hazırlamasının ardından 1 saat 5 dakika bekleyen trenin hareket etmesine izin verildi.

Tren seferleri aksadı, yolcular tepki gösterdi

Polis ile jandarma arasında yaşanan yetki karmaşası nedeniyle, tren hareket edemeyince diğer tren seferleri de aksadı. Hastası ve işi olan olanlar ile havaalanına gitmek için trene binen yolcular, basit bir kazada trenin bekletilmesi sonucu mağdur olmalarına tepki gösterdi. Hastası için hastaneye yetişmeye çalışan bir vatandaş, "Yaralı yok, niye bu kadar bekliyoruz. Bırakın treni de yoluna devam etsin, herkesin işi gücü var" diyerek sitem etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.