Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Yetiştirici saman telaşına düştü

EKONOMİ 18.06.2018 - 11:49, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4298+ kez okundu.
 

Yetiştirici saman telaşına düştü

Türkiye’nin en önemli hayvancılık merkezleri arasında yer alan Aydın’da yetiştiriciler saman telaşına düştü.

AYDIN- Buğdayların hasat edilmesi ile birlikte geçtiğimiz yıllarda yaşanan saman sıkıntısı nedeniyle Aydınlı yetiştiriciler bu yıl kış hazırlıklarına erken başladı. Uşak, Afyon ve Denizli çevresinde hasat edilen buğdaylar kamyonlarla Aydın’a nakledilmeye başlandı. Aydın’da çiftçinin pamuk ekimine geri dönmesi ile birlikte saman ihtiyacını çevre illerdeki çiftçilerden karşılayan yetiştiriciler depoya girmeden tarladan direk besihaneye getirilen samanın çok daha karlı olduğunu belirttiler. Geçen yıl paketi 18 TL’den başlayan saman fiyatının süre geçtikçe fiyatının arttığını ve son olarak 24 liraya kadar yükseldiğini belirten Ahmet Keskin, “Sığır yetiştiriciliğinde saman elzem ihtiyaçlardan biri. Geviş getiren hayvanlar işkembelerinin sağlıklı çalışması için mutlaka saman da tüketmesi gerekiyor. Bu nedenle saman az olduğu dönemlerde fiyatlar yükseliyor. Yetiştiricilerin saman depoya girmeden tarladan saman tedariklerini sağlamalarını tavsiye ediyoruz” dedi. Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör, şu anda samanın kilosunun yaklaşık 50-55 lira civarında alınıp satıldığını belirterek imkanı olan yetiştiricilerin şimdiden ihtiyaçlarını tedarik etmelerini tavsiye etti.
Türkiye’nin en önemli hayvancılık merkezleri arasında yer alan Aydın’da yetiştiriciler saman telaşına düştü.

AYDIN- Buğdayların hasat edilmesi ile birlikte geçtiğimiz yıllarda yaşanan saman sıkıntısı nedeniyle Aydınlı yetiştiriciler bu yıl kış hazırlıklarına erken başladı.

Uşak, Afyon ve Denizli çevresinde hasat edilen buğdaylar kamyonlarla Aydın’a nakledilmeye başlandı. Aydın’da çiftçinin pamuk ekimine geri dönmesi ile birlikte saman ihtiyacını çevre illerdeki çiftçilerden karşılayan yetiştiriciler depoya girmeden tarladan direk besihaneye getirilen samanın çok daha karlı olduğunu belirttiler.

Geçen yıl paketi 18 TL’den başlayan saman fiyatının süre geçtikçe fiyatının arttığını ve son olarak 24 liraya kadar yükseldiğini belirten Ahmet Keskin, “Sığır yetiştiriciliğinde saman elzem ihtiyaçlardan biri. Geviş getiren hayvanlar işkembelerinin sağlıklı çalışması için mutlaka saman da tüketmesi gerekiyor. Bu nedenle saman az olduğu dönemlerde fiyatlar yükseliyor. Yetiştiricilerin saman depoya girmeden tarladan saman tedariklerini sağlamalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör, şu anda samanın kilosunun yaklaşık 50-55 lira civarında alınıp satıldığını belirterek imkanı olan yetiştiricilerin şimdiden ihtiyaçlarını tedarik etmelerini tavsiye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.