Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Yeteneği yaşından büyük

13.08.2016 - 12:00, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3434+ kez okundu.
 

Yeteneği yaşından büyük

Aydın’ın Karacasu ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki küçük seramikçi Emre Öztürk, yaz tatilini babasının yanında değerlendirirken seramik ocaklarının en küçük ustası olarak adından söz ettiriyor.

AYDIN- Babası Erhan Öztürk’ün yanında mesleği öğrenen, Hafız Mustafa Kavurmacı ve Refikası Hatice Hanım Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Emre Öztürk 8 yaşından bu yana çömlek tezgahında yeteneklerini sergilemeye devam ediyor. Babasının deyimiyle çamura dokuna dokuna mesleği öğrenen Emre, kendini geliştirmek adına günlük 30-40 arasında değişen sayılarda kupa ve farklı kullanım amaçlarında kaplar yapıyor. Kendisini yavaş yavaş geliştiren Emre, testi ve güveç yapmak için her gün pratik yapmayı sürdürüyor. Çömlekçiliği sevdiğini ve yeni şeyler üretmekten hoşlandığını söyleyen Emre arkadaşlarının kendisine ‘Emre Usta’ diye seslenmesinin ise kendisini mutlu ettiğini dile getiriyor. Oğlunu çekirdekten yetiştiren baba Erhan Öztürk ise oğluyla gurur duyduğunu ifade ederken bu yaşta kendini geliştirdiği için mutlu olduğunu belirtti. Emre’nin dedesi Karacasu Seramikçiler Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Öztürk, “Şu anda ilçemizdeki en küçük yaştaki seramik ustası. Babası da bu işi yaptığı için Emre de burada büyüdü, işin içinde doğdu desek yeridir. Ama bunun yanında belli bir el becerisi de varmış ki yapabiliyor” dedi.
Aydın’ın Karacasu ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki küçük seramikçi Emre Öztürk, yaz tatilini babasının yanında değerlendirirken seramik ocaklarının en küçük ustası olarak adından söz ettiriyor.

AYDIN- Babası Erhan Öztürk’ün yanında mesleği öğrenen, Hafız Mustafa Kavurmacı ve Refikası Hatice Hanım Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Emre Öztürk 8 yaşından bu yana çömlek tezgahında yeteneklerini sergilemeye devam ediyor. Babasının deyimiyle çamura dokuna dokuna mesleği öğrenen Emre, kendini geliştirmek adına günlük 30-40 arasında değişen sayılarda kupa ve farklı kullanım amaçlarında kaplar yapıyor. Kendisini yavaş yavaş geliştiren Emre, testi ve güveç yapmak için her gün pratik yapmayı sürdürüyor.

Çömlekçiliği sevdiğini ve yeni şeyler üretmekten hoşlandığını söyleyen Emre arkadaşlarının kendisine ‘Emre Usta’ diye seslenmesinin ise kendisini mutlu ettiğini dile getiriyor. Oğlunu çekirdekten yetiştiren baba Erhan Öztürk ise oğluyla gurur duyduğunu ifade ederken bu yaşta kendini geliştirdiği için mutlu olduğunu belirtti.

Emre’nin dedesi Karacasu Seramikçiler Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Öztürk, “Şu anda ilçemizdeki en küçük yaştaki seramik ustası. Babası da bu işi yaptığı için Emre de burada büyüdü, işin içinde doğdu desek yeridir. Ama bunun yanında belli bir el becerisi de varmış ki yapabiliyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.