Anadolu Basını
Yavuzlar İnşaat
Yavuzlar İnşaat
Elit Restaurant
Yeni Uuk
Haber Detayı
12 Nisan 2016 - Salı 14:24 Bu haber 859 kez okundu
 
Yerli tohumlar tezgahları süslemeye başladı
Geleneksel tatları arayanlar yerli tohuma yöneldi
EKONOMİ Haberi
Yerli tohumlar tezgahları süslemeye başladı

Aydın’da bahar mevsiminin başlaması ile birlikte ekim ve dikimler de başladı. Pek çok kişinin organik ve eski geleneksel tatlara yönelmesi ile yerli tohumlar daha fazla rağbet görmeye başladı. 

Kış mevsiminin sona erip bahar mevsimine girilmesi ile birlikte çiftçiler ve köy yaşantısına özenenler bahçe işlerine yöneldi. Özellikle eski geleneksel tatları arayanların yerli tohum arayışına girdiğini belirten Aydınlı tohumculardan Salih Çaresiz, “İthal tohumlar ilk yıllarda çok ilgi gördü. Herkes verime baktı. Bol verim alındı ama tat alınamadı. İnsanlar eski tatları bulamayınca yerli tohuma yöneldi. Şimdi de herkes yerli tohum soruyor. Bizler de eskiden beri saklanan tohumlardan satmaya başladık” dedi.

Özellikle harım adı verilen yerlerde kendi ailesinin yiyeceğini üretenlerin yerli tohumlara döndüğünü belirten Aydınlı köylülerden Kazım Adıbelli, “Eskiden hasat sezonu sonunda kendi ürünlerimizden tohumluk ayırırdık. Yaşlılar bu işi bırakınca eski yerli tohumlar da unutuldu. Şimdi bizler eski tatları bulamayınca yeniden yerli tohum arayışına girdik. Bundan sonra kendi tohumumuz kendimiz ayırıp ekip dikeceğimiz şeylerin doğal olmasına dikkat edeceğiz” diye konuştu.

Pazar yerlerinde; ıspanaktan, maydonaza, fasulyeden, domatese, karpuz ve kavuna kadar pek çok sebze-meyvenin yerli tohumunun bulunduğu belirtildi.

 

Kaynak: (iha) - İhlas Haber Ajansı Editör: Yeni Ufuk
Etiketler: Aydın, yerli tohum
Yorumlar
Haber Yazılımı