Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Yerli tohum 5 dakikada tükendi

GENEL 16.04.2019 - 14:10, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3113+ kez okundu.
 

Yerli tohum 5 dakikada tükendi

Aydın Büyükşehir Belediyesi vatandaşa domates, biber ve patlıcan fidesi dağıttı.

AYDIN- Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun talimatıyla 2015 yılında başlatılan Yerel Tohum Projesi kapsamında, Aydın Kent Meydanı’nda dağıtılan 50 bin fide, vatandaşların yoğun talebi sonrası kısa sürede tükendi. Bozdoğan’da üretilen Ata Tohumu olan fideler, Hibrit Tohumu’n tersine ekiminden elde edilen ürünün tohumuyla tekrar ekim yapılabiliyor. Fide dağıtımına katılan Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Abdurrahman Arslan, bu projenin bir farkındalık ve yerli tohuma destek projesi olduğunu ifade etti. Ata Tohumları’nı nasıl ürettikleri hakkında bilgi veren Başkan Arslan, ‘’Yerli tohumlarımızı AYBA kanalımızla yaşlı teyzelerimizden, nenelerimizden toplayıp bunları Bozdoğan’daki seramızda fide haline getiriyoruz’’ dedi. TÜM TÜRKİYE BİZDEN TOHUM İSTEDİ Her sene 1 milyonun üzerinde fide dağıttıklarını belirten Başkan Arslan, şöyle konuştu: ‘’Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’nun Fox TV’deki yayınından sonra tüm Türkiye bizden tohum istedi. Kars’a gönderdik. Iğdır’a gönderdik. Hakkâri’ye, Eskişehir’e, Trabzon’a, bütün Türkiye’ye bu yerli tohumumuzu gönderdik. Bu bir farkındalık projesi olduğu için inşallah diğer belediyeler de bu yönde mücadele ederler. Her tohumumuzdan fide oluşmuyor. Yenipazar’daki çalışma sahasında deniyoruz. Ziraat mühendislerimiz güzel bir kadroyla çalışıyor. Bu işin uzmanı arkadaşlarımız diyor ki, ‘Evet bu bizim ürünümüz’ ondan sonra biz bunu çoğaltıyoruz.’’
Aydın Büyükşehir Belediyesi vatandaşa domates, biber ve patlıcan fidesi dağıttı.

AYDIN- Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun talimatıyla 2015 yılında başlatılan Yerel Tohum Projesi kapsamında, Aydın Kent Meydanı’nda dağıtılan 50 bin fide, vatandaşların yoğun talebi sonrası kısa sürede tükendi.

Bozdoğan’da üretilen Ata Tohumu olan fideler, Hibrit Tohumu’n tersine ekiminden elde edilen ürünün tohumuyla tekrar ekim yapılabiliyor.

Fide dağıtımına katılan Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Abdurrahman Arslan, bu projenin bir farkındalık ve yerli tohuma destek projesi olduğunu ifade etti.

Ata Tohumları’nı nasıl ürettikleri hakkında bilgi veren Başkan Arslan, ‘’Yerli tohumlarımızı AYBA kanalımızla yaşlı teyzelerimizden, nenelerimizden toplayıp bunları Bozdoğan’daki seramızda fide haline getiriyoruz’’ dedi.

TÜM TÜRKİYE BİZDEN TOHUM İSTEDİ

Her sene 1 milyonun üzerinde fide dağıttıklarını belirten Başkan Arslan, şöyle konuştu:

‘’Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’nun Fox TV’deki yayınından sonra tüm Türkiye bizden tohum istedi. Kars’a gönderdik. Iğdır’a gönderdik. Hakkâri’ye, Eskişehir’e, Trabzon’a, bütün Türkiye’ye bu yerli tohumumuzu gönderdik. Bu bir farkındalık projesi olduğu için inşallah diğer belediyeler de bu yönde mücadele ederler.

Her tohumumuzdan fide oluşmuyor. Yenipazar’daki çalışma sahasında deniyoruz. Ziraat mühendislerimiz güzel bir kadroyla çalışıyor. Bu işin uzmanı arkadaşlarımız diyor ki, ‘Evet bu bizim ürünümüz’ ondan sonra biz bunu çoğaltıyoruz.’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.