Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Yerli buğdayı yüz güldürdü

EKONOMİ 09.06.2019 - 16:43, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4290+ kez okundu.
 

Yerli buğdayı yüz güldürdü

GDO’lu ve hibrit tohumların hayatımızın parçası olduğu günümüzde, daha sağlıklı beslenmek ve Anadolu’ya özgü yerel tohumları çiftçiyle buluşturmak adına çalışmalar yürüten ve Türk mühendislerinin geliştirdiği yerel tohumların Söke Ovası’ndaki deneme ekimlerinin hasadı yapıldı.

AYDIN - Hasat sonrası Söke Ovası’nda ekimi yapılan yerli tohum buğday Koç 2015 üreticilerin yüzünü güldürdü. Antalya da faaliyet gösteren Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Ziraat Yüksek Mühendisi Ali Koç tarafından geliştirilen Koç 2015 adli buğday cinsinin oldukça ağır geçen 2019 kışının olumsuz koşullarına rağmen dekarda yaklaşık 800 kg verime ulaştığı belirtildi. Söke Ovası çiftçilerinden Osman Atmaca'nın tarlasında yapılan deneme ekimlerinin oldukça iyi sonuç verdiği belirtildi. Durumdan memnun olduğunu belirten Osman Atmaca. tohumu Antalya’dan getirdiklerini belirterek, “Milli tohumlarımızı kullanmaya başladık. Buğdayın cinsi yatmaya, sarı pas gibi hastalıklara karşı dirençli. Aynı zamanda hayvancılık sektörü için dekar başına yaklaşık 25 prese saman veriyor. Bu yıl hasat sonu üründen oldukça memnun kaldık. Önümüzdeki sezon tarlalarının tamamını Koç 2015 cinsi buğdaya ayıracağız” diyerek buğday eken çiftçilere bu tohumu kullanmalarını tavsiye etti.
GDO’lu ve hibrit tohumların hayatımızın parçası olduğu günümüzde, daha sağlıklı beslenmek ve Anadolu’ya özgü yerel tohumları çiftçiyle buluşturmak adına çalışmalar yürüten ve Türk mühendislerinin geliştirdiği yerel tohumların Söke Ovası’ndaki deneme ekimlerinin hasadı yapıldı.

AYDIN - Hasat sonrası Söke Ovası’nda ekimi yapılan yerli tohum buğday Koç 2015 üreticilerin yüzünü güldürdü.

Antalya da faaliyet gösteren Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Ziraat Yüksek Mühendisi Ali Koç tarafından geliştirilen Koç 2015 adli buğday cinsinin oldukça ağır geçen 2019 kışının olumsuz koşullarına rağmen dekarda yaklaşık 800 kg verime ulaştığı belirtildi.

Söke Ovası çiftçilerinden Osman Atmaca'nın tarlasında yapılan deneme ekimlerinin oldukça iyi sonuç verdiği belirtildi.

Durumdan memnun olduğunu belirten Osman Atmaca. tohumu Antalya’dan getirdiklerini belirterek, “Milli tohumlarımızı kullanmaya başladık. Buğdayın cinsi yatmaya, sarı pas gibi hastalıklara karşı dirençli. Aynı zamanda hayvancılık sektörü için dekar başına yaklaşık 25 prese saman veriyor. Bu yıl hasat sonu üründen oldukça memnun kaldık. Önümüzdeki sezon tarlalarının tamamını Koç 2015 cinsi buğdaya ayıracağız” diyerek buğday eken çiftçilere bu tohumu kullanmalarını tavsiye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.