Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

“YEREL BASIN SUSARSA, ANADOLU SUSAR”

GENEL 13.04.2020 - 11:32, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3299+ kez okundu.
 

“YEREL BASIN SUSARSA, ANADOLU SUSAR”

Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, EGF Genel Başkan Vekili Cem Ulucan, koronavirüs nedeniyle ülke genelindeki sıkıntıların yerel basını olumsuz yönde çok etkilediğini belirterek, “Yerel Basın Susarsa, Anadolu susar” diyerek yetkililere seslendi.

AYDIN - Başkan Ulucan yaptığı yazılı açıklamada sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin yakın tarihine damgasını vurmuş, Kurtuluş Savaşı’nın destekçisi, Cumhuriyet kazanımlarının taşıyıcısı olmuş önemli bir kurum olan yerel basın can çekişiyor. Son birkaç yıldır dolar kurunun yükselişi ile başlayan zorlu dönemeç, Koronavirüs nedeniyle yerel basın için dönülmez bir noktaya geldi. İhale ilanlarının iptali, icra ilanlarının durdurulması ve işyerlerinin virüs nedeniyle kapalı olmasından dolayı özel reklamların kesilmesinin yanı sıra tek gelir kaynağı durumuna gelen belediyelerin de içinde bulunduğu ekonomik durum yerel gazeteleri kapanma noktasına getirmiş durumda. Bizler, yayınladığımız haberler, fotoğraflar ve ele aldığımız sorunların yanı sıra kentin gereksinimlerini, kentteki sosyal ve kültürel etkinliklere ilişkin aktardığımız bilgilerle kişilere ‘yaşanan yer’ duygusunu, yaşadığı yerin bir parçası olduğu düşüncesini kazandırmaktayız. Bizler, yöre halkının kimliğini korumak, haklarına sahip çıkmak, yöreye saygın bir konum kazandırmak görev ve yükümlülüğünü üstlenmekteyiz. Her ne kadar Basın İlan Kurumu tedbirler almış olsa da geçici çözümler ilerideki süreçte sürdürülemez bir noktaya doğru gitmektedir. Gazetecilik, hali hazırda işsizlikte ikinci sırada yer almaktadır. Mevcut süreçte ilan ve reklam gelirlerinin düşmesiyle işten çıkarmalarla veya yayın kuruluşunun kapanmasıyla işsiz gazeteci sayısı ikiye katlanacaktır. Yerel basının yaşaması, demokrasinin de yaşamasıdır. Yerel basın susarsa, Anadolu susar.”
Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, EGF Genel Başkan Vekili Cem Ulucan, koronavirüs nedeniyle ülke genelindeki sıkıntıların yerel basını olumsuz yönde çok etkilediğini belirterek, “Yerel Basın Susarsa, Anadolu susar” diyerek yetkililere seslendi.

AYDIN - Başkan Ulucan yaptığı yazılı açıklamada sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin yakın tarihine damgasını vurmuş, Kurtuluş Savaşı’nın destekçisi, Cumhuriyet kazanımlarının taşıyıcısı olmuş önemli bir kurum olan yerel basın can çekişiyor.

Son birkaç yıldır dolar kurunun yükselişi ile başlayan zorlu dönemeç, Koronavirüs nedeniyle yerel basın için dönülmez bir noktaya geldi.

İhale ilanlarının iptali, icra ilanlarının durdurulması ve işyerlerinin virüs nedeniyle kapalı olmasından dolayı özel reklamların kesilmesinin yanı sıra tek gelir kaynağı durumuna gelen belediyelerin de içinde bulunduğu ekonomik durum yerel gazeteleri kapanma noktasına getirmiş durumda.

Bizler, yayınladığımız haberler, fotoğraflar ve ele aldığımız sorunların yanı sıra kentin gereksinimlerini, kentteki sosyal ve kültürel etkinliklere ilişkin aktardığımız bilgilerle kişilere ‘yaşanan yer’ duygusunu, yaşadığı yerin bir parçası olduğu düşüncesini kazandırmaktayız.

Bizler, yöre halkının kimliğini korumak, haklarına sahip çıkmak, yöreye saygın bir konum kazandırmak görev ve yükümlülüğünü üstlenmekteyiz.

Her ne kadar Basın İlan Kurumu tedbirler almış olsa da geçici çözümler ilerideki süreçte sürdürülemez bir noktaya doğru gitmektedir.

Gazetecilik, hali hazırda işsizlikte ikinci sırada yer almaktadır.

Mevcut süreçte ilan ve reklam gelirlerinin düşmesiyle işten çıkarmalarla veya yayın kuruluşunun kapanmasıyla işsiz gazeteci sayısı ikiye katlanacaktır.

Yerel basının yaşaması, demokrasinin de yaşamasıdır.

Yerel basın susarsa, Anadolu susar.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.