Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Yer verilirse Da Vinci Müzesi Aydın’da kalacak

EĞİTİM 13.12.2018 - 11:19, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2081+ kez okundu.
 

Yer verilirse Da Vinci Müzesi Aydın’da kalacak

Aydın Başak Koleji dünyaya kazandırdığı Tales Matematik Müzesi’nden sonra bir bilim müzesi daha oluşturma peşinde. 2019 yılını, Da Vinci Eğitim Yılı ilan eden Başak Koleji bu kapsamda Da Vinci’nin 40 icadından oluşan bir müze oluşturmak istiyor. Ülkenin çeşitli yerlerinde sergilenecek olan müze, yer verilirse Aydın’da kalıcı olarak kalacak.

AYDIN- Da Vinci’nin 500. Doğum Yıl Dönümü nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi Başak Koleji de 2019 yılını Da Vinci yılı ilan edip eğitim vizyonunu bu yönde şekillendireceğini açıkladı. Başak Koleji Kurucu Temsilcisi Alp Ayaydın, Genel Direktör Metin Akyol ve Okul Müdürü Nail Ergun’nün yaptığı sunumda basın mensuplarına Da Vinci ve eğitim için önemi anlatıldıktan sonra sergilenen eserler tanıtıldı. ''Da Vinci Müzesi dünyada nadir ülkelerin sahip olduğu bir şey'' diyen Alp Ayaydın, eğer her şey yolunda giderse müzenin İstanbul ve diğer illerdeki üst düzey AVM’lerde sergileneceğini belirtti. Bu sergiyi kendi imkanlarıyla yaptıklarının altını çizen Ayaydın, şunları söyledi: ‘’Bu sergiyi 4 senelik bir çalışma sonucunda oluşturduk. Bu eserler ne kadar basit gözükse de aslında Da Vinci'nin eskizlerinden yola çıkılarak yapılan eserlerdir. Dünyada böyle bir örneği yok. Daha önce Evrensel Değer Sergisi İtalya’dan geçici bir süreliğine getirildi. 2 ay içerisinde İstanbul’da 114 bin ziyaretçi uğradı. Bu proje 2014’te, 4 ay için 1,5 milyon Euro ya getirilmişti. Biz, bunu burada kendimiz gerçekleştirdik. Bu çok büyük bir olay. Türkiye’de kendi çocuklarımıza gezdirip tanıtacağız.’’ Yer tahsis edilirse müzeyi Aydın’a kurmaya hazırız Da Vinci Sergisinin İstanbul’dan başlayacağını söyleyen Genel Direktör Metin Akyol, ama kalıcı olarak Aydın'da olması gerektiğini vurguladı. Serginin İstanbul ve İzmir’de sergilendikten sonra Aydın’da kalıcı olarak koyabileceğimiz bir yerin olmadığını belirten Akyol,’’Bir yerel yönetim veya Valilik bize bir yer verirse biz kalıcı olarak Başak koleji adına oraya bunları koyarız. Ama vermezlerse de yapacak bir şeyimiz yok. O zaman bunu İstanbul isterse, gideriz İstanbul’a kurarız, İzmir isterse İzmir’e kurarız’’ şeklinde konuştu.
Aydın Başak Koleji dünyaya kazandırdığı Tales Matematik Müzesi’nden sonra bir bilim müzesi daha oluşturma peşinde. 2019 yılını, Da Vinci Eğitim Yılı ilan eden Başak Koleji bu kapsamda Da Vinci’nin 40 icadından oluşan bir müze oluşturmak istiyor. Ülkenin çeşitli yerlerinde sergilenecek olan müze, yer verilirse Aydın’da kalıcı olarak kalacak.

AYDIN- Da Vinci’nin 500. Doğum Yıl Dönümü nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi Başak Koleji de 2019 yılını Da Vinci yılı ilan edip eğitim vizyonunu bu yönde şekillendireceğini açıkladı.

Başak Koleji Kurucu Temsilcisi Alp Ayaydın, Genel Direktör Metin Akyol ve Okul Müdürü Nail Ergun’nün yaptığı sunumda basın mensuplarına Da Vinci ve eğitim için önemi anlatıldıktan sonra sergilenen eserler tanıtıldı.

''Da Vinci Müzesi dünyada nadir ülkelerin sahip olduğu bir şey'' diyen Alp Ayaydın, eğer her şey yolunda giderse müzenin İstanbul ve diğer illerdeki üst düzey AVM’lerde sergileneceğini belirtti. Bu sergiyi kendi imkanlarıyla yaptıklarının altını çizen Ayaydın, şunları söyledi:

‘’Bu sergiyi 4 senelik bir çalışma sonucunda oluşturduk. Bu eserler ne kadar basit gözükse de aslında Da Vinci'nin eskizlerinden yola çıkılarak yapılan eserlerdir. Dünyada böyle bir örneği yok. Daha önce Evrensel Değer Sergisi İtalya’dan geçici bir süreliğine getirildi. 2 ay içerisinde İstanbul’da 114 bin ziyaretçi uğradı. Bu proje 2014’te, 4 ay için 1,5 milyon Euro ya getirilmişti. Biz, bunu burada kendimiz gerçekleştirdik. Bu çok büyük bir olay. Türkiye’de kendi çocuklarımıza gezdirip tanıtacağız.’’

Yer tahsis edilirse müzeyi Aydın’a kurmaya hazırız

Da Vinci Sergisinin İstanbul’dan başlayacağını söyleyen Genel Direktör Metin Akyol, ama kalıcı olarak Aydın'da olması gerektiğini vurguladı. Serginin İstanbul ve İzmir’de sergilendikten sonra Aydın’da kalıcı olarak koyabileceğimiz bir yerin olmadığını belirten Akyol,’’Bir yerel yönetim veya Valilik bize bir yer verirse biz kalıcı olarak Başak koleji adına oraya bunları koyarız. Ama vermezlerse de yapacak bir şeyimiz yok. O zaman bunu İstanbul isterse, gideriz İstanbul’a kurarız, İzmir isterse İzmir’e kurarız’’ şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.