Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Yenipazarlılar Yörük Ali’nin Malgaç Baskınında kullandığı yolu istiyor

16.10.2017 - 11:31, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2400+ kez okundu.
 

Yenipazarlılar Yörük Ali’nin Malgaç Baskınında kullandığı yolu istiyor

Ziraat Odası Başkanı Kozbek: Eski yol kullanılırsa 8 kilometrelik mesafe 3 kilometreye inecek

Aydın - Aydın’ın ‘Sakin şehir’ unvanına sahip Yenipazar İlçesi’nde yaşayanlar 3 kilometrelik yolu 8 kilometre giderek ulaştıklarını belirterek yetkililerden Yörük Ali Efe’nin Malgaç Baskını sırasında kullandığı eski Sultanhisar Yolu’nun açılmasını istediler.  Mevcut yolun durumu nedeniyle ilçedeki çiftçileri ve kız öğrencilerle yalnız yolculuk yapan kadınları zor duruma düştüğünü belirten Yenipazar Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kozbek, “Eski yoldan Sultanhisar’a 3 kilometre giderek ulaşıyoruz, mevcut yoldan ise 8 kilometre giderek ulaşıyoruz” dedi. Aydın ovasına hayat veren Büyük Menderes Nehri’nin yatak değiştirmesi nedeniyle yaklaşık 55 yıl önce Yenipazar yolunun Sultanhisar ile Atça arasındaki bölgeye taşındığını ve bundan sonra Yenipazarlıların 3 kilometrelik yolu 8 kilometre gitmek zorunda kaldığını kaydeden Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kozbek, “Menderes nehri yapılan ıslah çalışmalarının ardından artık yatak değiştirmez oldu. Bunun yanında Yenipazar halkının Menderes Nehri’nin karşısında yaklaşık 1500 dekar arazisi var. Çiftçiler hemen nehrin karşısında bulunan1 kilometre uzaklıktaki  arazisine gidebilmek için yaklaşık 10 kilometre yol gitmek zorunda kalıyorlar. Her gün yüzlerce kişinin bu yolu kat ettiği ve bu gidiş gelişlerin yıl boyunca devam ettiği ele alınırsa ciddi bir milli gelir kaybı söz konusu. Bu nedenle Yenipazar yolunun Yörük Ali Efe’nin Malgaç Baskını sırasında kullandığı Sultanhisar yolunun Menderes Nehri üzerine yeni bir köprü kurularak açılmasını istiyoruz. Yol var ancak köprü olmadığı için karşıya geçemiyoruz” diyerek yetkililerden yardım istedi. Muhtar Nihat Mutlu: Kız öğrenciler ve kadınlarımız tedirgin Mevcut yolun yapısı dolayısıyla kadınları ve kız öğrencileri tedirgin ettiğini de kaydeden Yeni Mahalle Muhtarı Nihat Mutlu, “Yenipazar’da bulunan ADÜ Meslek Yüksek Okulları’nda 1700 öğrencinin yaklaşık yarsı kız öğrencilerden oluşuyor. Bu öğrenciler geceye kalmaları halinde ya Sultanhisar’da ya da Nazilli’de beklemek zorunda kalıyor. Çünkü Yenipazar yol ayrımı çok tenha olmasından dolayı tehlikeli bulunuyor. Bu nedenle eski yolun faaliyete geçirilmesini istiyoruz” diyerek eski yolun açılması durumunda mesafenin 5 kilometre kısalacağını belirtti.
Ziraat Odası Başkanı Kozbek: Eski yol kullanılırsa 8 kilometrelik mesafe 3 kilometreye inecek

Aydın - Aydın’ın ‘Sakin şehir’ unvanına sahip Yenipazar İlçesi’nde yaşayanlar 3 kilometrelik yolu 8 kilometre giderek ulaştıklarını belirterek yetkililerden Yörük Ali Efe’nin Malgaç Baskını sırasında kullandığı eski Sultanhisar Yolu’nun açılmasını istediler.  Mevcut yolun durumu nedeniyle ilçedeki çiftçileri ve kız öğrencilerle yalnız yolculuk yapan kadınları zor duruma düştüğünü belirten Yenipazar Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kozbek, “Eski yoldan Sultanhisar’a 3 kilometre giderek ulaşıyoruz, mevcut yoldan ise 8 kilometre giderek ulaşıyoruz” dedi.

Aydın ovasına hayat veren Büyük Menderes Nehri’nin yatak değiştirmesi nedeniyle yaklaşık 55 yıl önce Yenipazar yolunun Sultanhisar ile Atça arasındaki bölgeye taşındığını ve bundan sonra Yenipazarlıların 3 kilometrelik yolu 8 kilometre gitmek zorunda kaldığını kaydeden Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kozbek, “Menderes nehri yapılan ıslah çalışmalarının ardından artık yatak değiştirmez oldu. Bunun yanında Yenipazar halkının Menderes Nehri’nin karşısında yaklaşık 1500 dekar arazisi var. Çiftçiler hemen nehrin karşısında bulunan1 kilometre uzaklıktaki  arazisine gidebilmek için yaklaşık 10 kilometre yol gitmek zorunda kalıyorlar. Her gün yüzlerce kişinin bu yolu kat ettiği ve bu gidiş gelişlerin yıl boyunca devam ettiği ele alınırsa ciddi bir milli gelir kaybı söz konusu. Bu nedenle Yenipazar yolunun Yörük Ali Efe’nin Malgaç Baskını sırasında kullandığı Sultanhisar yolunun Menderes Nehri üzerine yeni bir köprü kurularak açılmasını istiyoruz. Yol var ancak köprü olmadığı için karşıya geçemiyoruz” diyerek yetkililerden yardım istedi.

Muhtar Nihat Mutlu: Kız öğrenciler ve kadınlarımız tedirgin

Mevcut yolun yapısı dolayısıyla kadınları ve kız öğrencileri tedirgin ettiğini de kaydeden Yeni Mahalle Muhtarı Nihat Mutlu, “Yenipazar’da bulunan ADÜ Meslek Yüksek Okulları’nda 1700 öğrencinin yaklaşık yarsı kız öğrencilerden oluşuyor. Bu öğrenciler geceye kalmaları halinde ya Sultanhisar’da ya da Nazilli’de beklemek zorunda kalıyor. Çünkü Yenipazar yol ayrımı çok tenha olmasından dolayı tehlikeli bulunuyor. Bu nedenle eski yolun faaliyete geçirilmesini istiyoruz” diyerek eski yolun açılması durumunda mesafenin 5 kilometre kısalacağını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.