Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Yenipazar’a sulama müjdesi

EKONOMİ 18.09.2017 - 19:04, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2856+ kez okundu.
 

Yenipazar’a sulama müjdesi

Yenipazar’da 51 bin dekar zirai arazinin modern sulama sistemine kavuşacağı açıklandı.

AYDIN- Aydın’ın Yenipazar ilçesinde devam eden Dalama sulaması yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla 51 bin dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacağı açıklandı. Tesiste yüzde 46 fiziki gerçekleşme sağlandığı bildirildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nin ülkemizin dört bir yanını baraj, gölet, içme ve sulama suyu tesisleriyle donatarak milli kalkınmada öncü olmaya devam ettiği belirtildi. Bu kapsamda yürütülen Aydın’daki 51 bin dekar zirai araziyi modern sulama sistemi ile buluşturacak Yenipazar Dalama Sulaması yenileme çalışmalarının bütün hızıyla ilerlediği kaydedildi. Yüzde 46 fiziki gerçekleşmenin sağlandığı belirtilen tesiste çalışmaların önümüzdeki yılsonunda tamamlanmasının hedeflendiği vurgulandı. İnşaat Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor Edinilen bilgiye göre, proje kapsamında 8 bin 574 metre ana kanal, 245 bin 509 metre kanalet, 60 bin 445 metre işletme-bakım yolu ve 674 adet sanat yapısı imalatı yapılacak. Şu ana kadar yüzde 46 fiziki gerçekleşme sağlanan projede inşaat çalışmalarına hız kesmeden devam ediliyor. “Aydın İçin Yatırım Anlamında Gereken Ne Varsa Yapmaya Devam Edeceğiz” Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak Aydın’a muazzam yatırımlar yaptıklarını ve mümbit toprakları suyla buluşturmaya devam ettiklerini kaydederek şunları söyledi: “Yenipazar Dalama Sulamasını yenileyerek Yenipazar ve Dalama Ovalarında toplam 51 bin dekar zirai araziyi modern sulama sistemine kavuşturacağız. 37 milyon 660 bin TL’ye mal edeceğimiz proje ile milli ekonomiye yılda 87 milyon TL fayda sağlayacağız. Ayrıca 1000 vatandaşımıza da ilave istihdam alanı oluşturacağız. Benim gönlümde müstesna bir yeri olan Aydın için yatırım anlamında gereken ne varsa yapmaya devam edeceğiz.”
Yenipazar’da 51 bin dekar zirai arazinin modern sulama sistemine kavuşacağı açıklandı.

AYDIN- Aydın’ın Yenipazar ilçesinde devam eden Dalama sulaması yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla 51 bin dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacağı açıklandı. Tesiste yüzde 46 fiziki gerçekleşme sağlandığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nin ülkemizin dört bir yanını baraj, gölet, içme ve sulama suyu tesisleriyle donatarak milli kalkınmada öncü olmaya devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda yürütülen Aydın’daki 51 bin dekar zirai araziyi modern sulama sistemi ile buluşturacak Yenipazar Dalama Sulaması yenileme çalışmalarının bütün hızıyla ilerlediği kaydedildi. Yüzde 46 fiziki gerçekleşmenin sağlandığı belirtilen tesiste çalışmaların önümüzdeki yılsonunda tamamlanmasının hedeflendiği vurgulandı.

İnşaat Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Edinilen bilgiye göre, proje kapsamında 8 bin 574 metre ana kanal, 245 bin 509 metre kanalet, 60 bin 445 metre işletme-bakım yolu ve 674 adet sanat yapısı imalatı yapılacak. Şu ana kadar yüzde 46 fiziki gerçekleşme sağlanan projede inşaat çalışmalarına hız kesmeden devam ediliyor.

“Aydın İçin Yatırım Anlamında Gereken Ne Varsa Yapmaya Devam Edeceğiz”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak Aydın’a muazzam yatırımlar yaptıklarını ve mümbit toprakları suyla buluşturmaya devam ettiklerini kaydederek şunları söyledi:

“Yenipazar Dalama Sulamasını yenileyerek Yenipazar ve Dalama Ovalarında toplam 51 bin dekar zirai araziyi modern sulama sistemine kavuşturacağız. 37 milyon 660 bin TL’ye mal edeceğimiz proje ile milli ekonomiye yılda 87 milyon TL fayda sağlayacağız. Ayrıca 1000 vatandaşımıza da ilave istihdam alanı oluşturacağız. Benim gönlümde müstesna bir yeri olan Aydın için yatırım anlamında gereken ne varsa yapmaya devam edeceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.