Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Yeni fakültelerin açılması israftır

EĞİTİM 03.08.2019 - 12:14, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3871+ kez okundu.
 

Yeni fakültelerin açılması israftır

Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cemil Şahin, Konya Ereğli’de yeni bir Veteriner Fakültesi açılmasını eleştirdi.

AYDIN - Alt yapısı hazır olmadan açılan fakültelerin hem israfa, hem de başta mesleki olmak üzere çeşitli sıkıntılara neden olduğunu belirten Başkan Şahin, fakültenin isminde de yanlışlık olduğunu dile getirdi. Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cemil Şahin, konuyla ilgili açıklamasında, şunları söyledi: “Konya ili Ereğli ilçesinde ‘veterinerlik’ fakültesi açılmasının elle tutulur hiç bir tarafı yoktur. Birincisi, Konya ilimizde zaten bir fakültemiz mevcutken yenisini açmak israftır. Ülkemizin dört bir yanında fakültemiz varken, bir yenisini daha açmak israf kere israftır. Bize göre tüyü bitmemiş yetimin hakkını gereksiz yere, teknik ve akademik acıdan yetersiz fakülteler açarak çar çur etmenin vebali ağır olur. Bu meslek grubunun hizmetleriyle dokunduğu toplumu uçuruma itmenin faturası ağır olur.” Cemil Şahin, ayrıca, “’Veterinerlik’ diye bir meslek yoktur. Tüm dünyada olduğu gibi ‘Veteriner Tıp Doktorluğu’ ve ‘Veteriner Hekimliği’ vardır. Dolayısıyla ‘veterinerlik’ diye de bir fakülte yoktur” ifadelerine yer verdi.
Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cemil Şahin, Konya Ereğli’de yeni bir Veteriner Fakültesi açılmasını eleştirdi.

AYDIN - Alt yapısı hazır olmadan açılan fakültelerin hem israfa, hem de başta mesleki olmak üzere çeşitli sıkıntılara neden olduğunu belirten Başkan Şahin, fakültenin isminde de yanlışlık olduğunu dile getirdi.

Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cemil Şahin, konuyla ilgili açıklamasında, şunları söyledi:

“Konya ili Ereğli ilçesinde ‘veterinerlik’ fakültesi açılmasının elle tutulur hiç bir tarafı yoktur. Birincisi, Konya ilimizde zaten bir fakültemiz mevcutken yenisini açmak israftır.

Ülkemizin dört bir yanında fakültemiz varken, bir yenisini daha açmak israf kere israftır. Bize göre tüyü bitmemiş yetimin hakkını gereksiz yere, teknik ve akademik acıdan yetersiz fakülteler açarak çar çur etmenin vebali ağır olur. Bu meslek grubunun hizmetleriyle dokunduğu toplumu uçuruma itmenin faturası ağır olur.”

Cemil Şahin, ayrıca, “’Veterinerlik’ diye bir meslek yoktur. Tüm dünyada olduğu gibi ‘Veteriner Tıp Doktorluğu’ ve ‘Veteriner Hekimliği’ vardır. Dolayısıyla ‘veterinerlik’ diye de bir fakülte yoktur” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.