Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Yeni ayakkabı ustaları yetişmiyor

EKONOMİ 09.01.2019 - 11:18, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4139+ kez okundu.
 

Yeni ayakkabı ustaları yetişmiyor

Aydın’ın Didim İlçesi’nde, ayakkabı ustalarının çırak bulmada sorun yaşadığı belirtildi.

AYDIN- Ayakkabı tamir işi ve terlik imalat ettiğini belirten Okan Göymen, el emeği ile çalışan küçük esnafın gün geçtikçe eridiğini ve çırak bulmada sorun yaşadıklarını belirtti. Didim İlçesi’nin bir turizm bölgesi olduğunu ifade eden Göymen, yaz sezonun da bir yoğunluk yaşandığın, talepler genel de terlik olduğu için sadece terlik imal ettiğini söyledi. Yaptıkları işlerin el emeğine dayandığını belirten Göymen, ”Turizmin yoğun olarak yaşandığı ilçede Mayıs ayı ile Eylül ayları arasında işlerimiz hareketli oluyor. Özellikle talepler genelde yazlık terlik olunca Ocak ayından itibaren deri siparişlerini veriyorum. Belirli ölçü ve kalıplarda terlik imal ediyorum. Tamamen ham maddesi deri ve el emeğiyle ürettiğim terlikleri genel de tatil için ilçeye gelen vatandaşlar talepte bulunuyor. Tek başıma çalışıyorum. Maalesef ilçede çırak bulmada sorun yaşıyorum. Dolayısıyla yeni ayakkabı ustaları yetişmiyor” diye konuştu. Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul da, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin yaşatılması için yetkililerin konuya duyarlı olması gerektiğini belirterek, el emeği ile üretilen ürünlerin maliyetli olduğunu, sanatkarların seri imalatlar ve dökme ürünler karşısında rekabet etme şanslarının olmadığını ifade etti.
Aydın’ın Didim İlçesi’nde, ayakkabı ustalarının çırak bulmada sorun yaşadığı belirtildi.

AYDIN- Ayakkabı tamir işi ve terlik imalat ettiğini belirten Okan Göymen, el emeği ile çalışan küçük esnafın gün geçtikçe eridiğini ve çırak bulmada sorun yaşadıklarını belirtti.

Didim İlçesi’nin bir turizm bölgesi olduğunu ifade eden Göymen, yaz sezonun da bir yoğunluk yaşandığın, talepler genel de terlik olduğu için sadece terlik imal ettiğini söyledi.

Yaptıkları işlerin el emeğine dayandığını belirten Göymen, ”Turizmin yoğun olarak yaşandığı ilçede Mayıs ayı ile Eylül ayları arasında işlerimiz hareketli oluyor. Özellikle talepler genelde yazlık terlik olunca Ocak ayından itibaren deri siparişlerini veriyorum. Belirli ölçü ve kalıplarda terlik imal ediyorum. Tamamen ham maddesi deri ve el emeğiyle ürettiğim terlikleri genel de tatil için ilçeye gelen vatandaşlar talepte bulunuyor. Tek başıma çalışıyorum. Maalesef ilçede çırak bulmada sorun yaşıyorum. Dolayısıyla yeni ayakkabı ustaları yetişmiyor” diye konuştu.

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul da, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin yaşatılması için yetkililerin konuya duyarlı olması gerektiğini belirterek, el emeği ile üretilen ürünlerin maliyetli olduğunu, sanatkarların seri imalatlar ve dökme ürünler karşısında rekabet etme şanslarının olmadığını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.