Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Yaz çileği hasadı başladı

EKONOMİ 11.04.2018 - 13:54, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3365+ kez okundu.
 

Yaz çileği hasadı başladı

Üretici havadan ve fiyatlardan memnun

AYDIN- Aydın’da havaları n ısınması ile birlikte çilek hasat sezonu da başladı. Aydın’ın Sultanhisar İlçesi’nde halde çilek hareketi yaşanmaya başladı. Mevsim şartlarının şu an itibariyle çilek üretimi için oldukça uygun gittiğini belirten üreticiler, şu an da halde çileği toptan 3,5-4 TL’den sattıklarını perakende satışların ise 5-6 TL olduğunu belirttiler. Çileğiyle ünlü Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde kış çileğinin artından yaz çilekleri de hasat edilmeye başlandı. Lezzeti, aroması, sağlığa olan faydasıyla yediden yetmişe herkesin severek tükettiği yaz çileği tezgahlarda yerini almaya başladı. Aydın’da son bir haftadır etkili olan bahar havası ile birlikte Sultanhisar ve çevresinde üreticiler yaz çileğini hasat etmeye başladı. Avrupa ülkelerinin yanı sıra Rusya, Irak, Türk Cumhuriyetleri, Ukrayna, Ermenistan, Gürcistan ve pek çok ülkeye ihracatı yapılan çileğin bu yıl kalite ve rekolte bakımından iyi olduğunu belirten üreticiler tek korkularının hasat ortasında fiyatların düşmesi olduğunu belirttiler. Yurt içinin yanı sıra yurt dışı tüketimi de oldukça fazla olan çileğin şu andaki şartlara göre hem kaliteli hem de fiyatının yerinde olduğunu belirten Hüseyin Kesikli, “Aydın ve çevresinde yetiştirilen çilekler hava şartları çok uygun olduğu için kendisine has farklı bir aromaya sahiptir. Şu an itibariyle fiyatlar halde 3,5-4 TL, tezgahta ise, 5-6 TL arasında değişiyor. Fiyatlar düşmeden bu şekilde devam ederse sektörde herhangi bir sıkıntı yaşanmaz” diye konuştu.
Üretici havadan ve fiyatlardan memnun

AYDIN- Aydın’da havaları n ısınması ile birlikte çilek hasat sezonu da başladı. Aydın’ın Sultanhisar İlçesi’nde halde çilek hareketi yaşanmaya başladı. Mevsim şartlarının şu an itibariyle çilek üretimi için oldukça uygun gittiğini belirten üreticiler, şu an da halde çileği toptan 3,5-4 TL’den sattıklarını perakende satışların ise 5-6 TL olduğunu belirttiler.

Çileğiyle ünlü Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde kış çileğinin artından yaz çilekleri de hasat edilmeye başlandı. Lezzeti, aroması, sağlığa olan faydasıyla yediden yetmişe herkesin severek tükettiği yaz çileği tezgahlarda yerini almaya başladı. Aydın’da son bir haftadır etkili olan bahar havası ile birlikte Sultanhisar ve çevresinde üreticiler yaz çileğini hasat etmeye başladı. Avrupa ülkelerinin yanı sıra Rusya, Irak, Türk Cumhuriyetleri, Ukrayna, Ermenistan, Gürcistan ve pek çok ülkeye ihracatı yapılan çileğin bu yıl kalite ve rekolte bakımından iyi olduğunu belirten üreticiler tek korkularının hasat ortasında fiyatların düşmesi olduğunu belirttiler.

Yurt içinin yanı sıra yurt dışı tüketimi de oldukça fazla olan çileğin şu andaki şartlara göre hem kaliteli hem de fiyatının yerinde olduğunu belirten Hüseyin Kesikli, “Aydın ve çevresinde yetiştirilen çilekler hava şartları çok uygun olduğu için kendisine has farklı bir aromaya sahiptir. Şu an itibariyle fiyatlar halde 3,5-4 TL, tezgahta ise, 5-6 TL arasında değişiyor. Fiyatlar düşmeden bu şekilde devam ederse sektörde herhangi bir sıkıntı yaşanmaz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.