Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

‘Yatırımlar durmak üzere’

EKONOMİ 18.01.2019 - 15:35, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3130+ kez okundu.
 

‘Yatırımlar durmak üzere’

Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) Başkanı Hakan Aydoğdu, “Yatırımlar durma noktasına geldi. Yatırımların yüzde 65’ini leasing ile gerçekleşen takım tezgâhları sektöründe leasingle işlem oranı yüzde 5’in altına düştü” dedi.

AYDIN- Yazılı bir açıklama yapan TİAD Başkanı Aydoğdu, Leasing firmalarının iştahsız olması, leasing yöneticilerinin bireysel olarak risk almaması ve işlem yapmamak adına çok yüksek faiz teklif etmesi nedeniyle yatırımlar durma noktasına geldiğini, sadece ihracata çalışan ve özsermayesi güçlü firmalar yatırım yapabildiğini söyledi. TİAD Başkanı Hakan Aydoğdu, “Yatırım maliyetleri hayli yüksek olan makinalar için 24 aydan kısa olmamak üzere uygun faizle bir yatırım enstrümanı üretilmeli. Aksi halde Türkiye’nin 2019 ve 2020 üretim ve yatırım verileri baş aşağı olacak. Uzun vadede Türkiye’nin ihracatını olumsuz etkileyecek” diye konuştu. Aydoğdu, açıklamasını, “KOBİ'ler için hazırlanan yeni kredi paketinin üretime dönmesi için yatırımların yüzde 65’inin leasing ile yapıldığı makine ve takım tezgahları sektöründe, leasinglerin işlem yapamaması ya da teşvik edici olmaması; şu an için büyük sorun ve maalesef geleceğe yönelik büyük bir tehdit. Eğer leasinglerin de sektörümüz için ciddiyeti anlaşılır ve onlar için de uygun faizli kaynak yaratılabilirse üretimin önü açılmış olur” sözleriyle tamamladı.
Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) Başkanı Hakan Aydoğdu, “Yatırımlar durma noktasına geldi. Yatırımların yüzde 65’ini leasing ile gerçekleşen takım tezgâhları sektöründe leasingle işlem oranı yüzde 5’in altına düştü” dedi.

AYDIN- Yazılı bir açıklama yapan TİAD Başkanı Aydoğdu, Leasing firmalarının iştahsız olması, leasing yöneticilerinin bireysel olarak risk almaması ve işlem yapmamak adına çok yüksek faiz teklif etmesi nedeniyle yatırımlar durma noktasına geldiğini, sadece ihracata çalışan ve özsermayesi güçlü firmalar yatırım yapabildiğini söyledi.

TİAD Başkanı Hakan Aydoğdu, “Yatırım maliyetleri hayli yüksek olan makinalar için 24 aydan kısa olmamak üzere uygun faizle bir yatırım enstrümanı üretilmeli. Aksi halde Türkiye’nin 2019 ve 2020 üretim ve yatırım verileri baş aşağı olacak. Uzun vadede Türkiye’nin ihracatını olumsuz etkileyecek” diye konuştu.

Aydoğdu, açıklamasını, “KOBİ'ler için hazırlanan yeni kredi paketinin üretime dönmesi için yatırımların yüzde 65’inin leasing ile yapıldığı makine ve takım tezgahları sektöründe, leasinglerin işlem yapamaması ya da teşvik edici olmaması; şu an için büyük sorun ve maalesef geleceğe yönelik büyük bir tehdit. Eğer leasinglerin de sektörümüz için ciddiyeti anlaşılır ve onlar için de uygun faizli kaynak yaratılabilirse üretimin önü açılmış olur” sözleriyle tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.